Μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής - Χωρίς Συμφωνία Βρυξέλλες και Λονδίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το βρετανικό ζήτημα με άγνωστη μέχρι στιγμής την ώρα κατάληξης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε ανακοινώσει ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο πρωινό, η συζήτηση μετατέθηκε στο γεύμα, ενώ πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του ανακοίνωσε ότι θα γίνει κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύσταση στις αποστολές των κρατών-μελών να παρατείνουν τη διαμονή τους στις Βρυξέλλες και σήμερα το βράδυ.

Αυτήν την ώρα διεξάγονται διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κρατών-μελών.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 ώρα Γκρίνουιτς μόλις ακυρώθηκε και η συνάντηση των ηγετών αναβλήθηκε, το νωρίτερο για το δείπνο. Τους ζητήθηκε να κλείσουν ξενοδοχεία για αύριο», ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο διμερών επαφών, προκειμένου να βρεθεί συμβιβασμός για να μπορέσει να ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας της ΕΕ στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα.

Στα τραπέζι, οι συνομιλητές του Κάμερον εναλλάσσονταν μεταξύ της πλευράς των Βρυξελλών (κυρίως Τουσκ, αλλά και Γιούνκερ), των ηγεσιών χωρών όπως Γερμανία και Γαλλία, αλλά και της ηγεσίας της Πολωνίας (που πιέζει ειδικά για τα επιδόματα, που αφορούν κυρίως πολωνούς που έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία) και του Βελγίου (της παραδοσιακά πιο φεντεραλιστικής ευρωπαϊκής κυβέρνησης).

Σύνοδος ΚορυφήςΒρετανίαδιαπραγματεύσειςσυμφωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα