Μαφιόζικη επίθεση στη Νέα Σμύρνη: «Η σφαίρα θα με έβρισκε στο κεφάλι» κατέθεσε η 32χρονη που τραυματίστηκε (Video)

Σοκάρει με την κατάθεσή της η 32χρονη γυναίκα, θαμώνας της καφετέριας στη Νέα Σμύρνη, όπου το απόγευμα της Κυριακής ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντάς την.

Από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η 32χρονη γυναίκα διηγήθηκε στους αστυνομικούς πώς τραυματίστηκε, ενώ βρισκόταν στην καφετέρια όπου έγινε το μακελειό.

Σύμφωνα με το OPEN, η τραυματίας χτυπήθηκε από μία σφαίρα ενώ έπινε καφέ στον χώρο με την αδερφή της.

Η32χρονη γυναίκα μίλησε στους

αστυνομικούς και, από τη μαρτυρία της, προκύπτει ότι αυτό το οποίο την έσωσε είναι ότι καθόταν στο μπαρ όρθια γιατί, αν ήταν καθιστή, ακριβώς επειδή καθόταν ακριβώς πίσω από τα δύο θύματα, οι σφαίρες θα την έβρισκαν στο κεφάλι.

«Ήμουν με την αδελφή μου στο μπαρ, πίσω ακριβώς από το τραπέζι που κάθονταν οι δύο άνδρες, που είναι νεκροί. Ήμασταν όρθιες και μιλούσαμε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ήμουν πλάτη και δεν είδα τον δράστη την ώρα που μπήκε. Άκουσα τους πυροβολισμούς και έβλεπα τον πανικό στο μαγαζί. Στην αρχή, δεν κατάλαβα ότι είχα τραυματιστεί, μέχρι που είδα τα αίματα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν εισβάλλει ο δράστης στο μαγαζί, αλλάξαμε θέσεις με την αδελφή μου. Αλλιώς θα ήταν αυτή τώρα στη θέση μου κι ευτυχώς που ήμασταν όρθιες αλλιώς θα με έβρισκε η σφαίρα στο κεφάλι».

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης

Εν τω μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ καρέ πώς έδρασε ο δράστης μέσα στην κατάμεστη καφετέρια.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών οπωσδήποτε υπήρχε ομάδα υποστήριξης, αλλά και κάποιο άτομο το οποίο παρέλαβε από κάποιο σημείο το οποίο είχε συμφωνηθεί νωρίτερα, τον δράστη.

Όμως, βλέποντας το βίντεο, οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών σημειώνουν ότι, το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο φαίνεται να είναι νεαρής ηλικίας,είναι πολύ πιθανό να έχει κάνει κάποια λάθη, ειδικά τη στιγμή που μπήκε μέσα στην καφετέρια και ειδικά τη στιγμή που έχει σηκώσει το όπλο και αρχίζει να πυροβολεί.

Εκτιμούν πάντως ότι πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα που σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας για να «χαρτογραφήσουν» τις κινήσεις του εκτελεστή, τόσο για το πώς έφτασε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όσο και για το πώς έφυγε από αυτή.

Οι αστυνομικοί ιχνηλατούν τη διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης της διπλής εκτέλεσης στη Νέα Σμύρνη. Ο εκτελεστής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να ήταν κρυμμένος σε σημείο απέναντι από την καφετέρια και από εκεί να παρακολουθούσε τον στόχο του. Μόλις βρήκε την κατάλληλη στιγμή, έβγαλε το εννιάρι πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί.

Μέσα σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα έριξε επτά φορές, με τις δύο σφαίρες να βρίσκουν στο κεφάλι τον 41χρονο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν πιθανότατα ο μόνος του στόχος.

Ποιοι ήταν οι δύο νεκροί

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έδωσαν τα αλβανικά ΜΜΕ τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο νεκρών.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, ηλικίας 41 και 44 ετών, εκ των οποίων ο ένας σεσημασμένος, που έπεσε νεκρός στο σημείο της επίθεσης και ο δεύτερος κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος.

Ο 41χρονος Αλβανός ήταν ο Kreshnik Çerçiza από τον Αυλώνα ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα αδικήματα ενώ είχε καταδικαστεί από αλβανικό δικαστήριο και για διακίνηση παράνομων μεταναστών με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης με σκάφος ανοιχτά της Ιταλίας.

Ο 44χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο ήταν ο Armando Organja, για τον οποίο αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε δεχθεί απειλές και είχε προσφάτως αλλάξει τον τόπο διαμονής του.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό Δικαστήριο: «Δεν με είχε στείλει στην Ράικου ο Παπαγγελόπουλος» κατέθεσε η Γιάννα Παπαδάκου

Βόλος: Πανδαιμόνιο μετά από αγώνα βόλεϊ γυναικών – Άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών (Video)

«Μινιόν» και «Κατράντζος»: Η χριστουγεννιάτικη νύχτα που έγιναν στάχτη (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα