Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 373 άνθρωποι σκοτώθηκανΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός της Ινδονησίας και ομάδες διάσωσης «χτενίζουν» τις ακτές, σε μια μάχη με τον χρόνο με την ελπίδα να βρουν επιζώντες από το φονικό τσουνάμι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 373 ανθρώπους.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα αλλά και τα γυμνά τους χέρια για να σκάψουν μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων που εκτείνονται οι δυτικές ακτές της Ιάβας.

Περισσότεροι από 1400 άνθρωποι τραυματίστηκαν και

περίπου 12.000 κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία, καθώς οι αρχές παρέτειναν έως την Τετάρτη τις προειδοποιήσεις για υψηλό κυματισμό.

«Τουλάχιστον 373 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ 128 άνθρωποι αγνοούνται αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Το τσουνάμι του Σαββάτου κατέστρεψε περισσότερα από 700 κτίρια, από μικρά καταστήματα έως σπίτια, βίλες και ξενοδοχεία. Χρειάστηκαν μόλις 24 λεπτά μετά την κατολίσθηση προκειμένου τα κύματα να πλήξουν τις ακτές και δεν υπήρξε προειδοποίηση για τον πληθυσμό που ζει κοντά στην θάλασσα.

τσουνάμιΙνδονησίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα