Έρχεται κακοκαιρία εξπρες – Πού και πότε θα χτυπήσει

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού. Ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως χαλάει σύντομα ο καιρός, καθώς επιστρέφει ο χειμώνας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει πως ο καιρός χαλάει την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, από τη Θεσσαλία

δηλαδή και νοτιότερα και την ανατολική Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Επίσης, χαρακτήρισε δύσκολη μέρα την Τετάρτη για τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα για την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Συστήνεται μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στην βόρεια Κρήτη γιατί αναμένονται ισχυροί βοριάδες έως και 8 με 9 μποφόρ τοπικά.

Παράλληλα, Τρίτη και Τετάρτη στην ανατολική και τη νότια ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με πολλές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ταυτόχρονα, στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πάρα πολύ καλός καιρός. Θα πέσει μεν η θερμοκρασία αλλά θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ξανά.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την κεντροανατολική Στερεά, Εύβοια και περιοχές των σποράδων, στην Πελοπόννησο και κυρίως στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα εμφανιστούν μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Παρόλα αυτά, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά το σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει και τους 22 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια βέβαια πάντα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Τετάρτη 31/3

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια κατά 3 με 4 βαθμούς.

Πέμπτη 1/4

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παρασκευή 2/4

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Σάββατο 3/4

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και κυρίως στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή 4/4

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, – Πού,erchetai, – pou