ΛΑΕ: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά των πλειστηριασμών

Πολιτική

Κάλεσμα σε δυο συγκεντρώσεις στην Αθήνα απευθύνει η ΛΑΕ, για αύριο, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα καλεί στις 12:00 μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε σπίτια και καταστήματα λαϊκών οικογενειών και στις 13:30 σε συγκέντρωση Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής και

από εκεί διαμαρτυρίες έξω από συμβολαιογραφεία, που εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες.

«Κάθε εβδομάδα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να τρομοκρατήσει με παραπομπή σε δίκη αγωνιστών για τη δράση τους», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΛΑΕ, σημειώνοντας ότι κάθε μήνα γίνονται χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τράπεζες και τώρα και από funds, «που εκτός από την πρόθεση τους να ξεσπιτώσουν το λαό, προχωρούν και σε μηνύσεις κατά αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Επιπλέον όπως αναφέρει η ΛΑΕ, «μαζί με τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους, που κινδυνεύουν να χάσουν συμπολίτες μας, έχουμε και την απαράδεκτη και εκβιαστική πολιτική των εταιριών ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, που κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά».

Η ΛΑΕ επισημαίνει πως «οι κινηματικές δράσεις και η γενική κατακραυγή έχουν φέρει και νίκες» προσθέτοντας πως «αρκετές πρώτες κατοικίες έχουν διασωθεί, διότι οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί ή έχουν κηρυχθεί άγονοι» και ζητά:

«- Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών

- Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία

- Να υπάρχει δυνατότητα για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, για όλο τον λαό.

- Να καταργηθούν τώρα οι ιδιώνυμες αυταρχικές ρυθμίσεις, που εφαρμόζονται εναντίων όσων διαμαρτύρονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

«Η αρπαγή πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών δεν θα περάσει. Το κίνημα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται» καταλήγει η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της.

ΛΑΕπλειστηριασμοίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα