Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα στην Τουρκία από την Ξάνθη (Video)
Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης – Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης».
Με αφορμή τον χάρτη που παρουσιάστηκε στην προεκλογική καμπάνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίαζε ελληνικά νησιά με κόκκινο χρώμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία δεν αλλάζει και δεν παραχαράσσεται, βάφοντας με κόκκινο χρώμα περιοχές που ήταν, είναι και θα είναι γαλάζιες».
Δείτε το βίντεο:
«Από τη Θράκη, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά
«Θέλω να τους πω ότι οι σχέσεις μας δεν πρέπει να έχουν θέση στην ένταση της προεκλογικής μάχης. Δεν πρέπει, επίσης, να δηλητηριάζονται με μίσος γύρω από τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς συμπολίτης μας που να θέλει να γίνει ποτέ εργαλείο άλλων σκοπιμοτήτων.
Και αντίθετα, η τουρκική ηγεσία θα ήταν καλό να αντιληφθεί ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει παραχαράσσοντας την ιστορία και τις Συνθήκες.
Ούτε βάφοντας αυθαίρετα στο χάρτη με κόκκινο χρώμα νησιά και περιοχές που ήταν, είναι και θα είναι πάντα γαλάζιες.
Και δεν γίνεται, άλλωστε, όταν ευχαριστείς μία χώρα για τη συνδρομή της στους σεισμούς, ναι γιατί σπεύσαμε πρώτοι. Πρώτοι ήμασταν εμείς και βοηθήσαμε τον τουρκικό λαό απέναντι σε μία πρωτοφανή φυσική καταστροφή. Δεν γίνεται την ίδια ώρα που αναγνωρίζεις αυτή την κίνηση καλής θέλησης, την ίδια ώρα να προκαλείς.
Για αυτό και θέλω από εδώ, από την Ξάνθη, να επαναλάβω τις καθαρές μας θέσεις. Είμαστε συνεπείς, δεν είμαστε αφελείς. Στην κάθε επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα. Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο, Αλλά αγκαλιάζουμε πάντα και ανταποδίδουμε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης.
Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τη βασική μας διαφορά που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο. Είμαστε όμως πάντα απρόθυμοι να ανεχτούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Αυτό που είναι σημαντικό είναι με τη σειρά της η άλλη όχθη του Αιγαίου να φανεί προσεκτική στις λέξεις της και ελπίζω αληθινή στις προθέσεις της. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα ανταποκριθούμε με χαρά σε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης».
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι στη Θράκη αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας και υπογράμμισε: «Εδώ στη Θράκη γεφυρώνονται οι διαστάσεις τόσο της εθνικής υπερηφάνειας όσο και της αρμονικής συνύπαρξης. Με άλλα λόγια είστε στη Θράκη ταυτόχρονα ένα φυλάκιο και μία πρεσβεία της πατρίδας
Και αντιλαμβάνεστε συνήθως καλύτερα από τον καθένα την πολιτική μας, μία πολιτική που εδράζεται στην ισονομία μεταξύ των πολιτών. Μία ισονομία και ισοπολιτεία για την οποία πρώτος αγωνίστηκε και επέβαλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Τόνισε πως η Συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ανέδειξε τη Θράκη πώς γεωστρατηγικό πόλο.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προστάτεψε τα σύνορα απέναντι στις μεταναστευτικές εισβολές, λέγοντας πως τα σύνορα έμειναν απόρθητα και αναγνωρίστηκαν ως τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.
Σχετικά με το φράχτη στον Έβρο είπε ότι «θα απλώνεται συνεχώς, παρά λυσσασμένες αντιδράσεις όσων τον πολεμούν».
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και είπε χαρακτηριστικά όλη η Ελλάδα θα είναι γαλάζια το βράδυ της 21ης Μαΐου.
Σχολίασε και την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία δυσκολία να γεμίζουμε και τους χώρους και να ξεκινάμε τις ομιλίες στην ώρα τους. Θα σας πω μία μικρή ιστορία. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στον τόπο μου, στα Χανιά, και είπε να μιλήσει στην ίδια πλατεία στην οποία είχα μιλήσει κι εγώ. Και η ομιλία του ήταν για τις 7 και πήγε 7:30 και πήγε 8 και πήγε 8:30 και ανέβηκε στο βήμα στις 8:40, γιατί η πλατεία ήταν η μισή άδεια».
Διαβάστε επίσης:
Φαήλος Κρανιδιώτης: Τρολάρει τον Μπογδάνο μετά το «κόψιμο» από τον Άρειο Πάγο
Τσαπανίδου: Στις 22 Μαΐου θα συζητάμε για το πώς οι νέοι έκαναν cancel τον Μητσοτάκη
Εκλογές 2023: Διαψεύδει η Μαρία Ευθυμίου ότι θα είναι στο Επικρατείας της ΝΔ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Να γιατί κάποιοι καπνιστές δεν παθαίνουν καρκίνο των πνευμόνων
- Δημοσκόπηση MRB: Στο 4,8% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
- Κρητικός δεν πίστευε στα μάτια του - Βρήκε 500 χοχλιούς κάτω από πέτρα
- Εκλογές 2023: Φαήλος τρολάρει τον Μπογδάνο μετά το «κόψιμο» από τον Άρειο Πάγο
- Ιεράπετρα: Έκλεψαν το ΙΧ και επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του παππού που έπαθε εγκεφαλικό αφήνοντας τα δύο εγγόνια του μόνα τους
- Ξεχώρισαν οι ελληνίδες cheerleaders – Ανάμεσά τους η κόρη του Νίκου Γκάλη (video)
- Πνευμονικά οζίδια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Αιτία και αντιμετωπιση
- «Στροφή 180° στον Ολυμπιακό -Πειράματα και σύγχρονο ποδόσφαιρο με Σρέντερ»
- Η ακροδεξιά είναι εδώ: Η αναγέννηση της Χρυσής Αυγής, τα μυστικά της Θεσσαλονίκης και τα χουντογλέντια
- Άγνοια Κωστούλα για άφιξη Καμίνσκι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- «Γυναίκες στο Σκοτάδι»: Συναυλία με τις CHÓRES της Μαρίνα Σάττι στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης
- Νίκος Νικολόπουλος: Η προσθήκη της λέξης «Έλληνες» και η διάψευση των περί συμπόρευσης με Κασιδιάρη
- Ρουμπινί: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα στην Τουρκία από την Ξάνθη (Video)
- 22nd Athens Jazz: Η μεγάλη γιορτή της τζαζ επιστρέφει στην Τεχνόπολη
- Κένυα: Συνελήφθη τηλε-ευαγγελιστής για «μαζικές δολοφονίες οπαδών του»
- Φαήλος Κρανιδιώτης: Τρολάρει τον Μπογδάνο μετά το «κόψιμο» από τον Άρειο Πάγο
- Σοκ με ιδιοκτήτη πιτ μπουλ στον Βύρωνα: Το βάζει να σκοτώνει γάτες και μετά τις πετάει στα σκουπίδια
- Νέο παραλήρημα από τον Πετράκο: «Ναζιστική η πράξη του Διονύση Σαββόπουλου» (Video)
- Ρόδος: «Στα άκρα» η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και την Uber – Έσπασαν αυτοκίνητα (Photos/Video)

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα στην Τουρκία από την Ξάνθη (Video)
- Νίκος Νικολόπουλος: Η προσθήκη της λέξης «Έλληνες» και η διάψευση των περί συμπόρευσης με Κασιδιάρη
- Φαήλος Κρανιδιώτης: Τρολάρει τον Μπογδάνο μετά το «κόψιμο» από τον Άρειο Πάγο
- Αντζελίνα Τζολί: Σπάνια εμφάνιση με τον γιο της για δείπνο στον Λευκό Οίκο (Video)
- Σοκ με ιδιοκτήτη πιτ μπουλ στον Βύρωνα: Το βάζει να σκοτώνει γάτες και μετά τις πετάει στα σκουπίδια
- Νέο παραλήρημα από τον Πετράκο: «Ναζιστική η πράξη του Διονύση Σαββόπουλου» (Video)
- «Γυναίκες στο Σκοτάδι»: Συναυλία με τις CHÓRES της Μαρίνα Σάττι στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης
- Κένυα: Συνελήφθη τηλε-ευαγγελιστής για «μαζικές δολοφονίες οπαδών του»
- 22nd Athens Jazz: Η μεγάλη γιορτή της τζαζ επιστρέφει στην Τεχνόπολη
- Ρόδος: «Στα άκρα» η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και την Uber – Έσπασαν αυτοκίνητα (Photos/Video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Λίντσεϊ Λόχαν έγκυος: Ποζάρει με φουσκωμένη κοιλιά στο Instagram
- Ακάρ: «Ας γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και ειρήνης»
- MasterChef 2023 spoiler: Η ομαδική που φέρνει το Silver Award των 10.000 ευρώ - Η τελική 5άδα
- Adios Alfa Tauri;
- Γίνε και εσύ μέρος του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
- Σιούτης: «Θα πρέπει να παρουσιαστούμε αποφασιστικοί και διαβασμένοι»
- Live Streaming: AEK – Περιστέρι
- Άγνοια Κωστούλα για άφιξη Καμίνσκι