Κρήτη: Τον προσέβαλε για τις «τράκες» τσιγάρων και εκείνος τον μαχαίρωσε
Και όμως η… τράκα στο τελευταίο τσιγάρο του πακέτου μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε απόπειρα δολοφονίας…
Σύμφωνα με το patris.gr, αυτό συνέβη στην υπόθεση που εκδικάστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με κατηγορούμενο έναν 42χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο επειδή μαχαίρωσε πισώπλατα 35χρονο θαμώνα καφενείου με αφορμή παρεξήγηση για τα τσιγάρα.
Ο 35χρονος λίγο έλειψε να… πάει στον άλλον κόσμο. Στάθηκε τυχερός αφού σύμφωνα με την πολιτική αγωγή ο κατηγορούμενος του έμπηξε πισώπλατα μία λάμα δέκα εκατοστών με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος αιμόφυρτος.
«Δέκα πόντοι λάμας εισήλθαν στο σώμα του. Ένιωσε τη λαβή και τότε σταμάτησε το μαχαίρι να εισέρχεται στο σώμα…» υποστήριξε στο δικαστήριο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Δημήτρης Μουτσελάκης.
Όλα συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε καφενείο στην πλατεία Σινάνι. Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, με προβλήματα ψυχικής διαταραχής λόγω αλκοολισμού, είχε επισκεφθεί τον τάφο του πατέρα του, με τον οποίο ήταν στενά συνδεδεμένος.
Η απώλεια του πατέρα ήταν δυσβάσταχτη για εκείνον και πολλές φορές ένιωθε να πέφτει ψυχολογικά. Όσο ήταν στο μνήμα ήπιε δύο μπίρες και άλλες δεκαπέντε στο καφενείο όπου πήγε αμέσως μετά. «Και 90 έχω πιει… Έχω αντοχές» σχολίασε στην έδρα. Στο ίδιο καφενείο βρέθηκε και ο 35χρονος με έναν φίλο του.
Έπιασαν την κουβέντα και τους κέρασε δύο φορές, όπως είπε. Με τη βροχή να πέφτει έξω, το αλκοόλ να ρέει μέσα, έκανε τράκα ένα τσιγάρο. Το ένα τσιγάρο έγιναν… πολλά. Τσιγάρο στο πακέτο δεν έμεινε και όταν το πήρε χαμπάρι ο 35χρονος εκνευρίστηκε και τον αποκάλεσε «γάιδαρο».
Προσβλήθηκε ο 42χρονος, διαπληκτίστηκαν… Ο 35χρονος και ο φίλος του σηκώθηκαν να φύγουν από το καφενείο ώστε να λήξει το θέμα εκεί. Γυρίζοντας την πλάτη του ένιωσε τη μαχαιριά. Ο 42χρονος κατηγορείται ότι πήρε από τη σέλα της μηχανής του το μαχαίρι και του το κάρφωσε μεταξύ μέσης και πλάτης.
«Θα του αγόραζα τσιγάρα»
«Δεν έπρεπε να πάω στον τάφο του πατέρα μου, με την πάθησή μου. Ταράζομαι. Ήταν λάθος» είπε στο δικαστήριο ο 42χρονος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως τον κατηγορούν. «Εκείνοι με χτύπησαν πολύ. Μου έσπασαν τα δόντια, τα πλευρά, χτύπησα στο πόδι… Τα δόντια μου τα έφτιαξα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Από το 1999 έπαιρνα αγωγή για τον αλκοολισμό. Έβρεχε και περίμενα να σταματήσει η βροχή να του αγοράσω τσιγάρα. Είχα λεφτά. Εγώ τους κέρασα. Πλήρωσα 52 ευρώ. Είχαμε πιει. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.
Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε τη μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και επιπλέον ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.
Τελικά αργά χθες το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 42χρονο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με μειωμένο ωστόσο καταλογισμό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών (συν έξι μήνες ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση για την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία).
Ομόφωνη όμως ήταν και η απόφαση της έδρας να μην δοθεί ανασταλτικός χαραχτήρας στην έφεση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή. Στο άκουσμα της απόφασης ο 42χρονος ξέσπασε, θεωρώντας ότι τον αδικεί.
ΗράκλειοΚρήτητράκεςτσιγάραμαχαίριεπίθεσηπροσβολήHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θοδωρής Μαραντίνης : Στο νοσοκομείο ο δημοφιλής τραγουδιστής
- Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα Στέφανος Δημητράς
- Θα πάθετε πλάκα! Η Σία Κοσιώνη εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με... κοντό μαλλί
- Χριστίνα Αρχοντή: «Αν δεν είμαι στο Καφέ ρωτήστε τον Χάρη Ρώμα το γιατί»
- Καιρός - Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται διπλή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»
- Έκλεισε την πόρτα στον Δημήτρη Ιτούδη
- Zωζώ Σαπουντζάκη: «Έμεινα έγκυος πριν παντρευτώ...»
- Κτηματολόγιο: Κλιμακωτά πρόστιμα ανάλογα με την αξία του ακινήτου
- Ρόδος: Της έκαναν αγωγή για να πάρουν πίσω τα δώρα του γάμου επειδή χώρισε με τον συγγενή τους
- Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και ΓΓΠΠ για την κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει - Μέτρα Προστασίας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Σε ποια περιοχή της Ελλάδας θα έπρεπε να μένεις, ανάλογα με το ζώδιό σου
- Το μυστήριο βαθαίνει: Γιατί τα F-117 πετούν πάνω από τη διαβόητη «Area 51»
- Καστοριά: Το αλεύρι εκτοξευόταν στον αέρα και τα ρούχα τους σχίζονταν μόνα τους σε τρίγωνο σχήμα
- Δυσοίωνη πρόβλεψη για τον καιρό: «Θυμίζει έντονα την σφοδρότατη κακοκαιρία του 1994»
- «Ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο»: Ρατσιστικό παραλήρημα από στέλεχος της ΝΔ στην Κοζάνη
- Συναγερμός για μεγάλο καρχαρία: Ξεβράστηκε δελφίνι κομμένο στη μέση (Photos, σκληρές εικόνες)
- Με 4X4 κινήθηκαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο
- Zωζώ Σαπουντζάκη: «Έμεινα έγκυος, αλλά έχασα το παιδί…»
- Σε ποιο κανάλι θα δείτε το Μπάγερν – Ολυμπιακός στις 8 μ.μ.
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανή ομηρία σε λύκειο στην πόλη Μυλούζ

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Εισαγγελική έρευνα για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης
- Η συνάντηση Τραμπ-Σι για την εμπορική συμφωνία μπορεί να καθυστερήσει ως τον Δεκέμβριο
- Κεραμέως για την επίθεση στον μαθητή: Καταδικάζουμε κάθε περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας
- Η Αλίκη χορεύει στον Θεολόγο – Σπάνιο βίντεο
- Χατζηδάκης για την αναβάθμιση ΔΕΗ από S&P: Τα μέτρα της κυβέρνησης αντιστρέφουν την αρνητική πορεία της εταιρείας
- Συναγερμός για μεγάλο καρχαρία: Ξεβράστηκε δελφίνι κομμένο στη μέση (Photos, σκληρές εικόνες)
- Βρετανία: Μικρή πτώση ποσοστών για τον Μπόρις Τζόνσον
- Zωζώ Σαπουντζάκη: «Έμεινα έγκυος, αλλά έχασα το παιδί…»
- «Ρίξτε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο»: Ρατσιστικό παραλήρημα από στέλεχος της ΝΔ στην Κοζάνη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εισαγγελική έρευνα για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης
- Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση σε 12χρονο μαθητή στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης
- Καραμανλής: Θα επιδεινωθεί το μεταναστευτικό
- Σπουδαστής της όπερας δώρισε το ήπαρ του στον πατέρα του με κίνδυνο να χάσει τη φωνή του
- Καθ' οδόν τα πρώτα πρόστιμα για το ΚΤΕΟ
- O Βορίδης στηρίζει Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Σε εξέλιξη ποινική έρευνα για το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης
- Αρχιεπίσκοπος για εμπλοκή Εκκλησίας: Όποιου δεν αρέσει να πέσει χώρκα του