Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές στο Ηράκλειο – Μέτωπο και στο Ρέθυμνο

Συναγερμός σήμανε στην Κρήτη για δύο φωτιές που ξέσπασαν στο Ηράκλειο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (10/7) σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό Πρινιάς του Δήμου Γόρτυνας, οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια ενώ στο σημείο πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.

lang="el" dir="ltr">#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πρινιάς Ηρακλείου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 10, 2023

Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά όμως ξέσπασε την ίδια ώρα και στο Αρκαλοχώρι, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά και εκεί η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί ασφαλώς, ενώ στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και δύο ελικόπτερα

Η Πυροσβεστική έχει ειδοποιηθεί για φωτιά και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου στην περιοχή Φωτεινού. Η φωτιά κατακαίει αγροτολιβαδική και θαμνώδη έκταση σε δύσβατη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης: Νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας από τον Σεπτέμβριο (Video)

Λάρισα: Απο ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος του 20χρονου που πυροβόλησε ο αστυνομικός

Χανιά: Κρίσιμη κατάσταση για το 12χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε αναίσθητο από τη θάλασσα

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Κρήτη, Συναγερμός, Πυροσβεστική, Ηράκλειο – Μέτωπο, Ρέθυμνο,kriti, synagermos, pyrosvestiki, irakleio – metopo, rethymno