Κρίση στην Ουκρανία: Για «εισβολή» κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος – Ανακοινώσεις Μπάιντεν στις 20:00

Ο Λευκός Οίκος μιλάει πλέον για «εισβολή» στην Ανατολική Ουκρανία, μετά την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή από τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη (22/2) ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «εισβολή» την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που απέφευγε να κάνει μέχρι και σήμερα.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, είχε χαιρέτισε την αναστολή από τη Γερμανία της αδειοδότησης του αγωγού αερίου Nord Stream 2 μετά

την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της Ουκρανίας και διαβεβαίωσε πως θα ανακοινώσει σήμερα «τα δικά του μέτρα».

Παίρνει θέση ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία στις 20.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Διαβάστε επίσης

Γεωργία Μπίκα: «Υπάρχουν κενά στο DNA» – Νέα ευρήματα στα χέρια της ανακρίτριας

Κορωνοϊός: Σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και 67 νεκροί

Euroferry Olympia: Ρυμουλκείται στον Αστακό – Κατάθεση στο λιμενικό δίνει ο Λευκορώσος που διασώθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα