Κουρουμπλής: Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει - Άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “χαρτί” μια πιθανής κυβερνητικής συνεργασίας στο μέλλον με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι “έριξε” στο τραπέζι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε μια προσπάθεια επίλυσης του “γόρδιου δεσμού” των “200” θετικών ψήφων προκειμένου η απλή αναλογική να ισχύσει στις αμέσως επόμενες εκλογές.

“Τοποθετείστε με τέτοιο τρόπο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα προβληματιστεί γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θέλουν μπόνους. Τους αφορά; Όχι.” διερωτήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και συνέχισε λέγοντας: “Αν υπάρξει μπόνους θα υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση. Αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς ή η συμμετοχή σας σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση, που θα συστρατεύσει περισσότερες δημοκρατικές δυνάμεις, για να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος στην αντιμετώπιση των μικρών, μεσαίων και πολύ μεγάλων προβλημάτων;”, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τον εκλογικό νόμο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για το μπόνους εδρών, υποστήριξε ότι “όποιο μπόνους και αν δεχθεί κανείς να βάλει, οι αυτοδυναμίες δεν υπάρχουν. Οι συσχετισμοί στην κοινωνία είναι απαγορευτικοί για τέτοιους είδους σκέψεις», καλώντας πάραλληλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα την ΝΔ, να ξανασκεφτούν το αίτημα για την ύπαρξη μπόνους. “Σας καλούμε να το ξανασκεφτείτε. Θα είναι ένα βήμα για να μην μείνετε αγκυλωμένοι σε παλαιολιθικού τύπου λογικές”.

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσε η άποψη που κατέθεσε στην συζήτηση ο αρμόδιος υπουργός για την σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής η οποία θα συζητήσει συνολικά ακόμα και για την ψήφο των ομογενών και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών λέγοντας όμως ότι “ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα ψήφισης του νόμου” και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα μετουσιώσει σε πράξη την διακομματική επιτροπή μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής καθώς όπως ανέφερε «η κυβέρνηση αυτή έχει μπροστά της τρία χρόνια να κυβερνήσει»…

ΚουρουμπλήςΠΑΣΟΚποτάμιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα