Κωστής Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση πάσχει από πολιτικό βέρτιγκο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, προσέλκυση επενδυτών» θα βασίζεται η πολιτική της ΝΔ, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής της Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία», ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά πως η κυβέρνηση διακατέχεται από «πολιτικό βέρτιγκο και πως το κλείσιμο της

αξιολόγησης είναι μια «εμβαλωματική λύση».

«Σε πολιτική κανονικότητα θα μπούμε όταν ξεπεραστεί η κρίση της οικονομίας» δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι «σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση πασχίζει απλώς να μας γυρίσει στο 2014, εκεί δηλαδή όπου ήταν η κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε. Τότε που δεν υπήρχαν capital controls, οι Τράπεζες λειτουργούσαν και οι ρυθμοί ανάπτυξης έφταναν, έστω, το 1%. Άρα, και με το ίδιο το σενάριο της κυβέρνησης, πολύ απέχουμε από την κανονικότητα. Όσο έχουμε μια κυβέρνηση η οποία βασίζει σχεδόν το σύνολο της δημοσιονομικής προσαρμογής σε φόρους και πανηγυρίζει γι' αυτούς, ενώ την ίδια στιγμή κλαίει για όποιες μεταρρυθμίσεις υιοθετούνται η χώρα δεν μπορεί να έχει πολλές ελπίδες».

»Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, άλλωστε, γίνεται ορατή διεθνώς, και γι' αυτό η τελευταία συμφωνία με τους "θεσμούς" είναι μια "εμβαλωματική" λύση. Έχοντας η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το Brexit, το προσφυγικό, την αποσταθεροποίηση στη Συρία κλπ., κάνει απλώς ένα μπάλωμα με τη λογική τού "βλέποντας και κάνοντας". Το "βλέποντας και κάνοντας", όμως, δεν αποτελεί τη λύση που έχει ανάγκη ο τόπος», προσθέτει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάπτει περισσότερο αυτούς που ισχυρίζεται πως υποστηρίζει»

Για τα νομοθετικά αντίβαρα, τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις για να αντισταθμίσει τον υφεσιακό αντίκτυπο του μνημονίου, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει: «Καλώς ή κακώς οι επενδυτές δεν είναι ούτε τα τροτσιστικά κινήματα, ούτε κυβερνήσεις τύπου Βενεζουέλας. Θέλουν να δουν μια πραγματική στροφή της κυβέρνησης στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότηα. Η συνεχής επιβολή νέων φόρων δεν είναι παράγοντας που συντελεί στην προσέλκυση επενδύσεων. Δεν είναι, επίσης, θετικός παράγοντας για τη χώρα ότι έχει μια κυβέρνηση που πάσχει από πολιτικό βέρτιγκο. Μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την Ευρώπη ως αναγκαίο κακό και τις μεταρρυθμίσεις ως προσωρινά μέτρα, τα οποία με ευχαρίστηση θα ανέτρεπε».

«Η χώρα θα πρέπει να εκπλήξει ευχάριστα για να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση. Όσο αυτό δεν γίνεται, η κρίση θα παρατείνεται και τα βασικά θύματα θα είναι οι φτωχότεροι και, κυρίως, οι άνεργοι. Αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα βλάπτει περισσότερο αυτούς που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει. Η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να πάει μπρος, πήγε πίσω, και γι' αυτό ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΞΙΑ

Κωστής ΧατζηδάκηςΣΥΡΙΖΑεπενδύσειςβέρτιγκοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα