Κως: Σε αδιέξοδο οι έρευνες για τον δολοφόνο της Αναστάζια – Το DNA, οι κάμερες και οι αντιφάσεις (videos)

Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν οδηγηθεί οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω και πλέον οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν από τις εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Χθες απολογήθηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που θεωρείται ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης με την ανακρίτρια να μην έχει στα χέρια της κανένα νέο στοιχείο προκειμένου να τον συνδέσει με τη δολοφονία της 27χρονης και να αλλάξει το κατηγορητήριο.

Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το εάν τελικά σχετίζεται με το έγκλημα ή όχι. Στην υπόθεση αναμένεται να πέσει περισσότερο φως

μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τα νύχια της 27χρονης και από το σπίτι του 32χρονου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στις 20:38 το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023, ο 32χρονος φαίνεται από κάμερα ασφαλείας απέναντι σπιτιού να μπαίνει στην οικία του μαζί με την 27χρονη Αναστάζια.

Δεν υπάρχει καμία καταγραφή της άτυχης γυναίκας να βγαίνει από το συγκεκριμένο οίκημα, σε αντίθεση με τον 32χρονο Μπανγκλαντεσιανό, που φαίνεται στην ίδια κάμερα να βγαίνει από το σπίτι μετά τις 23:00 το ίδιο βράδυ.

Ο συγκάτοικος και οι αντιφάσεις

Ο «Γκουλάμ», ο συγκάτοικος του υπόπτου, από το Πακιστάν, επέστρεψε στο σπίτι στις 22:10. Στο σπίτι, υποστήριξε στους αστυνομικούς στην αρχική του κατάθεση την Τρίτη 13 Ιουνίου, δεν βρισκόταν ο συγκάτοικός του, ούτε όμως και κάποια κοπέλα, κάτι που άλλαξε στις επόμενες τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του.

Ισχυρίστηκε, επίσης, σε εκείνη την κατάθεση ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας άκουσε τη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπανγκλαντές να φεύγει από το σπίτι. Πράγματι, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν αυτή την έξοδο του υπόπτου. Ο άνδρας από το Πακιστάν υποστήριξε επίσης ότι ο συγκάτοικός του επέστεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα, και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Χθες το μεσημέρι, η συνέντευξη του «Γκουλάμ» στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA «Live News», προκάλεσε μια νέα αστυνομική προσέγγιση. Ο Πακιστανός είχε αλλάξει κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης τηλεοπτικά, καθώς είπε ότι, όταν επέστρεψε σπίτι, είδε τον συγκάτοικό του και την κοπέλα να είναι εκεί και να πίνουν μπίρες σε εμφανή κατάσταση μέθης. Είπε, επίσης, πως είπε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα και πως μετά τις 23:00 άκουσε τη μοτοσικλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι όμως που δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε «πιάσει» κατά την είσοδό τους.

Ο «Γκουλάμ» υποστήριξε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του. Προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου ήταν κλειστό, όπως είπε. Ο άνδρας από το Πακιστάν έχει βγει προσωρινά από το «κάδρο» των υπόπτων. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης ίσως ήταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπανγκλαντεσιανό ή ήθελε να καλύψει τον συγκάτοικό του. Γνωρίζουν τις κινήσεις του, είναι υπό επιτήρηση, ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί, ο Πακιστανός δεν είχε προβεί σε καμία ανάληψη χρημάτων, ούτε είχε βγάλει κάποιο εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση τον 32χρονο συγκάτοικό του.

Προφυλακίστηκε ο 32χρονος, «έδειξε» τον σύντροφο της

Ο 32χρονος, μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία της κοπέλας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο κρεβάτι του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη DNA της 27χρονης, και συγκεκριμένα τρίχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος υποστήριξε ότι συνάντησε την κοπέλα έξω από το μίνι μάρκετ λίγο πριν τις 9 το βράδυ εκείνης της Δευτέρας και πήγαν μαζί σπίτι του.

Εκεί έμειναν για κάποια ώρα ήπιαν μπύρες και κρασί και στη συνέχεια πάλι με το μηχανάκι του την άφησε σε κεντρικό σημείο, κοντά σε γνωστό ψητοπωλείο προκειμένου να συναντηθεί με τον φίλο της.

Ο 32χρονος από το Μπανγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ωστόσο αναμένονται ωστόσο τα αποτελέσματα του DNA και των αποτυπωμάτων στις σακούλες, το σεντόνι και το σώμα της άτυχης κοπέλας, τα οποία ενδέχεται να μετατρέψουν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στην Κω: Πιο κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος οι αρχές – Η αντίφαση στην κατάθεση του βασικού υπόπτου

Κως: Τι λέει ο συγκάτοικος του βασικού υπόπτου – «Η κοπέλα και ο 32χρονος είχαν πιει πολύ»

Κως: Προσωρινά κρατούμενος ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κως, Αναστάζια –, DNA,kos, anastazia –, DNA