Κορυφαίο στέλεχος του Πούτιν χάνει τη ζωή του σε «ατύχημα στη θάλασσα» – Η λίστα με τους μυστηριώδεις θανάτους Ρώσων ολιγαρχών

Άλλος ένας Ρώσος, κορυφαίο στέλεχος ρωσικού ενεργειακού κολοσσού πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες αφού «έπεσε στη θάλασσα» από ένα σκάφος, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Το σώμα του Ιβάν Πετσόριν βρέθηκε ξεβρασμένο περίπου 100 μίλια από το Βλαδιβοστόκ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, τη Δευτέρα μετά από διήμερη έρευνα, ανέφερε το τοπικό δίκτυο VL.ru.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Πετσόριν έπεσε το σκάφος του, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, στις 10 Σεπτεμβρίου καθώς έπλεε κοντά στο νησί Russky.  Ήταν ο Διευθυντής

της Εταιρείας Άπω Ανατολής και Αρκτικής Ανάπτυξης της Ρωσίας (KRDV), η οποία περιέγραψε τον θάνατό του ως «ανεπανόρθωτη απώλεια». 

BREAKING:

Another Russian energy boss has died.

Ivan Pechorin’s body has been found. He allegedly fell overboard from his luxury yacht near Vladivostok.

He was a top director at KRDV.

The company’s 43-year-old general director also died earlier this year from a “stroke”. pic.twitter.com/PtQPkJKAtY

— Visegrád 24 (@visegrad24) September 13, 2022

Η KRDV είναι το έργο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάπτυξη των πλούσιων ενεργειακών και εξορυκτικών πόρων της πιο απομακρυσμένης ανατολικής περιοχής της Ρωσίας, η οποία έχει γίνει κρίσιμος στόχος υπό το βάρος των διεθνών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Mirror στη Ρωσία, ο Πετσόριν επιλέχθηκε προσωπικά από τον Πούτιν για τον ρόλο του και χαρακτηρίστηκε από το Newsweek ως ο «άνθρωπος κλειδί» του Ρώσου προέδρου στην περιοχή. 

Vladimir Putin's point man for developing Russia's vast Arctic resources has died after 'falling overboard' while sailing off the country's Pacific coast.

Ivan Pechorin, 39, was managing director of Putin's Far East and Arctic Development Corporation https://t.co/RAR27YLaEH

Laura Walker (@LauraWalkerKC) September 12, 2022

Μέρες νωρίτερα, ο Πετσόριν μίλησε σε ένα πάνελ για τις μεταφορές σε ένα οικονομικό φόρουμ όπου ο Πούτιν έδωσε μια κεντρική ομιλία. 

Γεννημένος το 1983, ο Πετσόριν είναι το δεύτερο στέλεχος της KRDV που πέθανε απροσδόκητα φέτος, από έναν συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο θανάτων Ρώσων επιχειρηματιών και ολιγαρχών.

Russian energy executive Ivan Pechorin, 39, was pronounced dead on Saturday after falling overboard while sailing off the coast of Russky Island in the Sea of Japan, Russian media reported. #Russia | #Energyhttps://t.co/ZMfP4MzrEI

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) September 13, 2022

Τον Φεβρουάριο, η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε το θάνατο του γενικού διευθυντή της, Ιγκόρ Νόσοφ. Ο 43χρονος πέθανε από εγκεφαλικό, ανέφερε το Newsweek.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Βασιλιάς Κάρολος: Κληρονομεί το θρόνο και την περιουσία της Ελισάβετ, αλλά δεν θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς

Επικοινωνία Πούτιν – Σολτς: Την πλήρη αποχώρηση των Ρώσων από την Ουκρανία ζήτησε ο Γερμανός Καγκελάριος

Keywords
Τυχαία Θέματα