Κορωνοϊός: Τουρισμός μόνο σε «πράσινες» χώρες, λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Τουρισμό μόνο σε χώρες πράσινης λίστας και κλινική δοκιμή ενισχυτικών εμβολίων, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Άγνωστο παραμένει εάν η Βρετανία θα πραγματοποιήσει την ολοκληρωτική κατάργηση των περιορισμών στις 21 Ιουνίου. Στη συνέντευξη τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι θα η απάντηση θα δοθεί το νωρίτερο στις 14 Ιουνίου.

Για

τα διεθνή ταξίδια και την σύγχυση που δημιουργήθηκε για τον τουρισμό σε χώρες εκτός πράσινης λίστας, ο Βρετανός υπουργός υγείας είπε ότι “για τουρισμό ενδείκνυνται μόνο οι χώρες και περιοχές της πράσινης λίστας”. Στις υπόλοιπες χώρες, που ανήκουν στην πορτοκαλί -όπως η Ελλάδα- και στην κόκκινη λίστα, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει μόνο σε “εξαιρετικές περιπτώσεις”.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα σύνορα της στους εμβολιασμένους Βρετανούς ο κ. Χάνκοκ είπε: ”Θα συνεργαστούμε μαζί τους. Νομίζω ότι είναι σοφό να ακολουθήσουμε μια προσεκτική προσέγγιση στα διεθνή ταξίδια.”

Για την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο κ. Χάνκοκ είπε ότι δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε περισσότερες νοσηλείες και θανάτους, καθώς το 70% των ενηλίκων πολιτών έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση και το 40% και τις δύο δόσεις των εμβολίων. Tα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 28% σε μία εβδομάδα.

Κλινική δοκιμή ενισχυτικού εμβολίου

Χιλιάδες εθελοντές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν ενισχυτικό εμβόλιο COVID-19 στα πλαίσια νέας κλινικής δοκιμής που ξεκινάει την Τετάρτη 19 Μαΐου), ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η νέα κλινική δοκιμή θα μελετήσει επτά διαφορετικά «ενισχυτικά» εμβόλια COVID-19. Τα αρχικά αποτελέσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο για την διαμόρφωση του ενισχυτικού εμβολιαστικού προγράμματος της κυβέρνησης το οποίο αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το Φθινόπωρο.

Η μελέτη Cov-Boost, με επικεφαλής το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton NHS Foundation Trust έχει κυβερνητική χρηματοδότηση ύψους 19,3 εκατομμυρίων στερλίνες μέσω της Taskforce Vaccines.

Θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα παρέχει ζωτικά δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο μίας τρίτης δόσης στην ανοσοαπόκριση των ασθενών.

Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί σε 16 τοποθεσίες, θα περιλαμβάνει συνολικά 2.886 ασθενείς, ενώ οι συμμετέχοντες θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από τις αρχές Ιουνίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια της μελέτης για τυχόν παρενέργειες.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Μαχαιριά» από Τζόνσον στον τουρισμό – Καλεί τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε «πορτοκαλί» χώρες (Video)

Κορωνοϊός: Εκτός «πράσινης λίστας» της Βρετανίας η Ελλάδα – Αυτές είναι οι 12 χώρες για τουρισμό

Γιατί κανείς δεν μπορεί να δηλητηριάσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Τουρισμός, Βρετανός, Υγείας,koronoios, tourismos, vretanos, ygeias