Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Δέχτηκε τελικά να διασωληνωθεί

Διασωληνωμένος διακομίστηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αττικής ο Μητροπολίτης Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό.

Ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οπως αναφέρει το agriniopress, οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν αυτόν

και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος να αρνούνται τη διασωλήνωση, φαίνεται ότι οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν και τελικώς περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης Κοσμάς διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», ανέφερε η Μητρόπολη που εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αρνητής και ανεμβολίαστος

Ο Μητροπολίτης είναι γνωστός αρνητής του κορωνοϊού, δεν είχε κάνει το εμβόλιο και δεν φορούσε ποτέ μάσκα. Ήταν ένας εκ των δύο Μητροπολιτών που δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας και κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα. Παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα αστυνομικών: Συμμετείχε και η σύζυγος του διοικητή του ΤΑ Ασπροπύργου (Photos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Θρίλερ στον Έβρο με 17 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο – Ανάμεσά τους και παιδιά

Keywords
Τυχαία Θέματα