Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τρία νέα κρούσματα αλλά και δύο θάνατοι (LIVE)

ΕΛΛAΔΑ

 

Συνολικά 2.853 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 55% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 3 είναι νέα. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 612 (21,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.436 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε

νοσοκομεία αναφοράς, 21 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι 8 γυναίκες (38%) με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Το 95.2% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 98 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 144.078 εξετάσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό.

Τέλος, σήμερα ανακοινώθηκαν δύο ακόμα θάνατοι λόγω του Covid- 19 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 168. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναφερόμενος σε μελέτη, σύμφωνα με την οποία η απώλεια της όσφρησης είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της λοίμωξης, τόνισε την σημαντική έκπτωση των εσωτερικών λειτουργιών σε ενήλικες ασθενείς. Αναφέρθηκε σε επιστημονικές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται και δεύτερο κύμα της επιδημίας, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ECDC.

Το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν οι χώροι εστίασης. Επίσης, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν και πώς τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1η Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Στη συνέχεια κατέγραψε τους τέσσερις σταθμούς του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης τουρισμού.

Σχετικά με τις πτήσεις υπενθύμισε ότι η υφιστάμενη διαδικασία, το τεστ και η καραντίνα, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Μαΐου. Παρατήρησε πως τα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση των εισερχομένων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά:

ΚορωνοϊόςΤσιόδραςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα