Κορωνοϊός-ΠΟΥ: Μην περιμένουμε το εμβόλιο μέσα στους επόμενους 12 μήνες

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος

κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», πρόσθεσε.

Οι ηγέτες της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας δεσμεύονται να συνεργαστούν στη μάχη κατά της πανδημίας

Την ίδια ώρα, οι ηγέτες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας συμφώνησαν την πρώτη τους τηλεδιάσκεψη σήμερα να πολεμήσουν από κοινού απέναντι στη «σοβαρότερη κρίση δημόσιας υγείας» τα τελευταία 100 χρόνια προκειμένου να καταστήσουν και πάλι ασφαλή την περιοχή.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στα κράτη της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) τον τελευταίο μήνα ξεπέρασαν τα 20.000.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 866 αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού των τεστ που διενεργούνται σε ορισμένες χώρες, ειδικοί σε θέματα υγείας υποψιάζονται ότι οι πραγματικοί αριθμοί ίσως είναι πολύ υψηλότεροι.

«Η COVID-19 είναι η σοβαρότερη κρίση στη δημόσια υγεία…. εδώ και έναν αιώνα. Είναι κρίσιμο για εμάς και την ASEAN να έχουμε μια ενιαία απάντηση λόγω της διασύνδεσης και αλληλεξάρτησης των χωρών μας», δήλωσε στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιεν Λουνγκ.

«Κανείς από εμάς στην ASEAN δεν μπορεί να είναι πραγματικά ασφαλής έως ότου είναι ασφαλής ολόκληρη η περιοχή», δήλωσε ο Λι.

Στη συνεδρίαση, της οποίας προήδρευσε ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουγέν Χουάν Φουκ, συμφωνήθηκε τα κράτη-μέλη να «βελτιώσουν τη συνεργασία» για την αντιμετώπιση της COVID-19 στην περιοχή και να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν ανοικτές οι εφοδιαστικές αλυσίδες στην περιοχή, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο του Βιετνάμ VTV.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στις χώρες της ASEAN αυξάνεται, με την Σιγκαπούρη να καταγράφει 386 νέα κρούσματα χθες και τις Φιλιππίνες 291 σήμερα.

Η Ινδονησία έχει πάνω από 400 θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό νεκρών στην Ασία μετά την Κίνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚορωνοϊόςΠΟΥεμβόλιoHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα