Κορωνοϊός: Μυστήριο για τους ειδικούς όσοι νοσούν ξανά - Η μόνη λύση που προτείνουν

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ένας 50χρονος άνδρας, ψυχολόγος στο επάγγελμα, βρέθηκε θετικός στον ιό τον Φεβρουάριο και νοσηλεύτηκε σε δύο νοσοκομεία, προτού μεταφερθεί σε ένα κέντρο ειδικά διαμορφωμένο συγκρότημα πολυκατοικιών στην βιομηχανική Γουχάν για να απομονωθεί. “ Δεν μπορώ να αντέξω πια αυτή την κατάσταση” λέει στο Reuters και ξεσπά σε δάκρυα.

Κι όμως ακόμα και σήμερα ο άνθρωπος αυτός έχει τον ιό παρόλο που έχουν περάσει δύο μήνες από την πρώτη διάγνωση. Το τελευταίο τεστ

που έκανε είναι θετικό ενώ λίγες μέρες νωρίτερα το τεστ που είχε κάνει ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με το News4health.gr αυτό το μυστήριο με τους ασθενείς που εξακολουθούν να έχουν τον ιό  εξακολουθεί να προβληματίζει τους γιατρούς.

Νόσησαν ξανά ενώ είχαν ιαθεί... Ποια είναι η μόνη λύση

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αρκετοί θετικοί ασθενείς, ενω λίγο αργότερα κατά την επανεξέτασή τους διαπιστώθηκε όταν ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό λίγο καιρό μετά, τα νέα τεστ έδειξαν ότι είναι και πάλι θετικοί...Πολλοί μάλιστα έκαναν το τεστ ακόμα και 70 μέρες μετά τη διάγνωση.

Αυτό το γεγονός φαίνεται να είναι και η αιτία που προβληματίζει τα περισσότερα κράτη σχετικά με το πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για την άρση των μέτρων που αφορούν στην καραντίνα.  Η οικονομία συνεχίζει να “βουλιάζει” και μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για νέους ασθενείς, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείο Υγείας της Κίνας.

Παρόλα αυτά όμως, δεν υπάρχουν επίσης επίσημα στοιχεία που να καταγράφουν πόσοι ασθενείς είναι εκείνοι που πραγματικά εξακολουθούν να νοσούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών νοσοκομείων που μίλησαν στο Reuters υπάρχουν δωδεκάδες τέτοιες περιπτώσεις ασθενών.

Στη Βόρεια Κορέα περίπου 1000 άνθρωποι ΄βγαίνουν συνέχεια θετικοί εδώ και 4 εβδομάδε, ενώ στην Ιταλία που χτυπήθηκε πολύ σοβαρά από τον κορονοϊό, επίσης παρατηρήθηκε ότι πολλοί ασθενείς βρέθηκαν θετικοί ακόμα και ένα μήνα μετά την πρώτη διάγνωση.

Ο μόνος τρόπος που φαίνεται να μπορεί να βοηθήσει προς το παρόν όλο τον κόσμο είναι η απομόνωση. Αυτο ακριβώς τόνισε ο Πρόεδρος του νοσοκομείου Jinyintan, Zhang Dingyu στο Reuters.

Η ψυχική υγεία των ασθενών με κορονοϊό

“Νιώθω μια χαρά και δεν έχω συμπτώματα αλλά όταν πήγα για το τεστ βγήκα θετικός. Τι στο καλό συμβαίνει με αυτόν τον ιό”; λέει ένας άνδρας που έχει κουραστεί ψυχολογικά με τον Covid -19.

Οι ασθενείς που δεν έχει αναρρώσει πρέπει τελικά να παραμένουν σε καραντίνα για 28 ημέρες μέχρις ότι το τεστ βγει αρνητικό, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ψυχικές επιπτώσεις στους ασθενείς αυτούς είναι μεγάλες. Ο ίδιος ο ψυχολόγος που μίλησε στο Reuters εξομολογήθηκε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει μετά τα απανωτά τεστ...

 κορωνοϊόςασθενείςμ ReutersHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα