Κορωνοϊός: Έντεκα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Συναγερμός στην Ξάνθη με κρούσματα σε σχολεία - Εστία στη ΦθιώτιδαΕΛΛAΔΑ

 

Έντεκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3068, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12

συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 5 (41.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, κλειστά θα μείνουν 5 Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη, καθώς καθηγητής αγγλικών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους, ενώ και οι δάσκαλοι που υπηρετούν σε αυτά (περίπου 80 άτομα) και ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχουν τεθεί σε δεκαήμερο κατ' οίκον περιορισμό.

Ο εκπαιδευτικός παρουσίασε αρχικά συμπτώματα την περασμένη Δευτέρα, μετέβη σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε θετικός και αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία του. Μάλιστα, από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν προληπτικά τεστ και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους, αστυνομικούς κ.ά).

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Ξάνθης εξακολουθεί να βρίσκεται κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε δημόσιες Υπηρεσίες.

Εντωμεταξύ, μία νέα εστία κορωνοϊού έχει δημιουργηθεί στη Φθιώτιδα μετά την επιστροφή οικογένειας από ταξίδι στην Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 86χρονος από τη Λαμία είχε βρεθεί θετικός μετά από ταξίδι στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θετικοί βρέθηκαν η σύζυγος του 86χρονου, η κόρη του και ο 28χρονος εγγονός του.

Από τα 19 άτομα που ιχνηλατήθηκαν στην Αταλάντη, ως επαφές του 28χρονου, τελικά ένα βγήκε θετικό στον κοροναϊό. Πρόκειται για έναν επίσης 28χρονο νεαρό που εργάζεται σε εργοστάσιο της περιοχής και ήταν ανάμεσα στις κύριες επαφές του 28χρονου που επέστρεψε από Αμερική.

Έτσι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Φθιώτιδα είναι συνολικά εννέα (9) μέχρι στιγμής και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

ΚορωνοϊόςκρούσματαΤσιόδραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα