Κορωνοϊός: 543 νέα κρούσματα, τα 265 στην Αττική

Στους 248 οι διασωληνωμένοι, 33 θάνατοιΕΛΛAΔΑ

 

Επιπλέον 543 κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157495, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5968 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49417 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

248 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

182 (73.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3427 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα νέα κρούσματα, 265 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 39 κρούσματα.

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων:

39 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής32 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών46 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών14 κρούσματα στην Π.Ε Δυτικής Αττικής64 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών24 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών39 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας43 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας4 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου29 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας3 κρούσματα στην Π.Ε.Ηρακλείου2 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας2 κρούσματα στην Π.Ε Ιωαννίνων2 κρούσματα στην Π.Ε.Καβάλας2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας1 κρούσμα στην Π.Ε . Κερκύρας6 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας14 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας1 κρούσμα στην Π.Ε Λασιθίου 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας9 κρούσματα στην Π.Ε.Μυκόνου1 κρούσμα στην Π.Ε.Νάξου5 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων41 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς5 κρούσματα στην Π.Ε.Πέλλας6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας9 κρούσματα στην Π.Ε Ρεθύμνου5 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης1 κρούσμα στην Π.Ε Σάμου6 κρούσματα στην Π.Ε Σερρών6 κρούσματα στην Π.Ε Τρικάλων6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας4 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής2 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων17 κρούσματα υπό διερεύνηση

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους:

Ανησυχία για την Αττική, αύξηση του RT στο 1,01

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας και των τελευταίων εξελίξεων με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των εισαγωγών, αλλά και της εμφάνισης των μεταλλάξεων. 

Η βρετανική μετάλλαξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει αρκετή διασπορά στην κοινότητα (έχουν εντοπιστεί έως τώρα 170 κρούσματα), ενώ γίνονται έλεγχοι για την ιχνηλάτιση των κρουσμάτων. Χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Νίκο Χαρδαλιά να σπεύδει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός ειδικά για την Αττική όπου ο RT (δείκτης μεταδοτικότητας) αυξήθηκε στο 1,01, ενώ στη Νότια Ελλάδα ευρύτερα έχει ανέλθει στο 1,10. Τα εν λόγω στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

ΚορωνοϊόςΕΟΔΥκρούσματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα