Κόντε για κορωνοϊό: Η Ευρώπη δεν πρέπει να ζητήσει ξανά συγνώμη όπως είχε κάνει με την Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ

 

O πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, παρέθεσε τις θέσεις της ιταλικής κυβέρνησης ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, σε παρέμβασή του στην γερουσία της χώρας.

Ο κ. Κόντε διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα χρηματοδότησης των χωρών μελών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση να ζητήσει και πάλι συγγνώμη από καμία χώρα, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν επέβαλε στην

Ελλάδα υπερβολικά αυστηρούς όρους για την χρηματοδότησή της», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η τελική επιλογή της χώρας του, θα επικυρωθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο. 

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία μαζί με άλλα οκτώ κράτη της Ένωσης, έχουν ταχθεί υπέρ νέων μορφών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, και τόνισε ότι η κυβέρνησή του έχει αποστείλει και δική της πρόταση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, στις χώρες με τις οποίες συμμερίζεται την στρατηγική γραμμή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ένα νέο εργαλείο το οποίο να είναι συμβατό με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, με μεγαλύτερη χρηματο-οικονoμική ισχύ από όλα τα άλλα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν όλες οι συνέπειες του COVID-19. Ένα εργαλείο το οποίο θα πρέπει να τεθεί  άμεσα στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων χωρών, διαμέσου ενός μηχανισμού εγγυήσεων», επεσήμανε ο Τζουζέπε Κόντε, αναφερόμενος στην πρόταση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για ένα «Ταμείο Ανάκαμψης», και τις εισηγήσεις των κυβερνήσεων Γαλλίας και Ισπανίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τζουζέπε ΚόντεΙταλίαΕλλάδαΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα