Κοινή αεροπορική περιπολία Ρωσίας-Κίνας με βομβαρδιστικά Tu-95 και Xian H-6 πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Κοινά γυμνάσια περιπολίας πραγματοποίησαν ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την ώρα που η Ουάσινγκτον έχει ανοίξει δύο κεφάλαια συγχρόνως σε μία προσπάθεια να προλάβει την σινο-ρωσική συμμαχία και την αλλαγή ισορροπιών στην παγκόσμια σκακιέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η κοινή περιπολία κράτησε 13 ώρες πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα και περιελάμβανε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά αεριωθούμενα Xian H-6,

ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Αεροπλάνα της ιαπωνικής και της νοτιοκορεατικής Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν τα ρωσικά και κινεζικά αεριωθούμενα για ένα τμήμα των γυμνασίων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε από την πλευρά του ότι κινεζικά και ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία.

Η περιπολία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «ετήσιου σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας», πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, την Ανατολική Σινική Θάλασσα και τον Δυτικό Ειρηνικό, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας στον επίσημο ιστότοπό του.

中国とロシアの爆撃機が日本の近くにきたよ。仲がいいことで。
Tu-95がロシアのでH-6が中国の爆撃機。 pic.twitter.com/CNazUP9rj2

— Coherent Waves (@Coherent1) May 24, 2022

Από την πλευρά του, το Τόκιο, έστειλε ιαπωνικά μαχητικά για να αναχαιτίσουν τα αεροσκάφη από τη Ρωσία και την Κίνα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι διευκρινίζοντας ότι το Τόκιο διαμαρτυρήθηκε επισήμως στο Πεκίνο και τη Μόσχα και εξέφρασε τις «σοβαρές ανησυχίες» του.

Σημειώνεται ότι οι κοινές σινορωσικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ το Τόκιο φιλοξένησε σήμερα τη σύνοδο κορυφής της Quad, μιας άτυπης συμμαχίας στην οποία μετέχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Ινδίας.

Διαβάστε επίσης:

Αμμοθύελλα έπληξε Ιράκ, Κουβέιτ, Σ. Αραβία – Αεροδρόμια έκλεισαν, χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα (Video)

Ανησυχητική κλιμάκωση από τις ΗΠΑ – Παίζουν συγχρόνως σε δύο σκακιέρες (Photos/Video)

Ζελένσκι: Πρόθυμος να συναντήσει τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα