Flying Fox: Αυτό είναι το υπερχλιδάτο μέγκα γιοτ του Τζεφ Μπέζος – Κοστίζει 400 εκατ. δολάρια (photos/videos)

Όταν ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Amazon πολλοί υπέθεσαν ότι απλά θέλει να ξεκουραστεί και να χαρεί την ζωή του, καθώς δεν έχει καμία υποχρέωση, όντας ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Meet Jeff Bezos' new yacht – The Flying Fox.

Just a reminder that the system we live

in allows one person to make $149,353 a minute while the bottom 50% of the world's population won't earn that much in their lifetime. pic.twitter.com/C7QtvmRwEp

— Adrienne Cobb (@ImagineWorldas1) August 3, 2019

Πραγματικά μόλις παραιτήθηκε έφυγε για ένα μικρό ταξίδι στο διάστημα με την δική του διαστημική εταιρία, την Blue Origin. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ο Μπέζος, με περιουσία που υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, αποφάσισε να αγοράσει ένα μέγκα γιοτ, το οποίο κοστίζει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι απέκτησε το Flying Fox.

Ο Μπέζος παρόλα αυτά παραμένει ένας επιχειρηματίας και σκέφτεται πρακτικά: όταν δεν χρησιμοποιεί ο ίδιος το υπερπολυτελές σκάφος, το ενοικιάζει… για να βγάζει τα έξοδα. Λέγεται μάλιστα πως ανάμεσα στους πελάτες του είναι η Μπιγιονσέ και ο Τζέι-Ζ, που ενοικίασαν το γιοτ για οικογενειακές διακοπές μίας εβδομάδας. Όπως γράφει το therichest.com, η Μπιγιονσέ και ο Τζέι-Ζ ξόδεψαν για τις διακοπές αυτές περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια.

Beyonce & Jay Z Vacationing In Italy On Jeff Bezos' $400 Million Yacht, the flying fox and paying $4m/week for the rental. pic.twitter.com/2y7pPWOMRS

— DaddyMO (@therealdaddymo1) September 14, 2021

Γιατί όμως κοστίζει τόσο ακριβά αυτό το γιοτ;

Το εντυπωσιακό εσωτερικό ντιζάιν του γιοτ έχει την υπογραφή του Espen, που φρόντισε να δώσει μία κομψή γραμμή στους χώρους, που έρχονται σε αντίθεση με τον όγκο του σκάφους.

Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει 25 άτομα στις 11 καμπίνες, που η κάθε μία έχει ιδιωτική θέα στην θάλασσα. Η μεγάλη σουίτα καταλαμβάνει όλο το πάνω ντεκ του γιοτ και έχει εμβαδόν 30 τετραγωνικών.

Flying Fox in Selimiye via @FTOKSOY pic.twitter.com/bHlyr7UK2Y

— Yörük Işık (@YorukIsik) July 9, 2019

Η διακόσμηση είναι πολυτελής και σύγχρονη, με το ξύλο να κυριαρχεί, κάτι που δίνει ζεστασιά στον χώρο.

Στο μέγκα γιοτ του Μπέζος υπάρχει ένα nightclub, γυμναστήριο, σάουνα και φυσικά οτιδήποτε χρειάζεται κάποιος για θαλάσσια σπορ.

Το πλήρωμα αποτελείται από 55 άτομα, μεταξύ των οποίων σεφ, ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτές για καταδύσεις και νεαρές κυρίες που φροντίζουν για την ομορφιά των επισκεπτών. Το γιοτ παρέχει οτιδήποτε θα μπορούσε να ζητήσει ένας πολυεκατομμυριούχος: άνεση, διασκέδαση, ιδανικές συνθήκες για ξεκούραση, ιδιωτικότητα και δραστηριότητες. Το δάπεδο στην κεντρική πισίνα σπα, που έχει εμβαδόν 400 τετραγωνικών, είναι μαρμάρινο και θερμαινόμενο, ενώ το νερό στο σπα αλλάζει από ζεστό σε παγωμένο μέσα σε 10 λεπτά.

Το 14ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο έχει μήκος 466 ποδών, τέσσερα καταστρώματα και δύο ελικοδρόμια, μία πισίνα 40 ποδών και σινεμά.

Κινείται με δύο ισχυρές πετρελαιομηχανές  MTU 16V 1163 M84 και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 23 μιλίων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυστηροποιεί την καραντίνα το Πεκίνο, εξαντλείται η υπομονή στη Σαγκάη

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία εργαλειοποιεί τα ενεργειακά αποθέματα – Σύντομα σε λειτουργία νέοι σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία

Banksy: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διάσημου καλλιτέχνη; – Οι φήμες που οδήγησαν σε παραίτηση (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα