ΚΚΕ: Κόκκινο σφυροκόπημα στον… «Χατζηθάφτη»

Σε τριήμερο σφυροκόπημα της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο, όπως αναφέρουν, «Προστασία της Εργασίας», επιδόθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ το τριήμερο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής.


Βασική αιχμή η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με κατάργηση του οκτάωρου αλλά και το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Παρευρεθείς

στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του ”Χατζηθάφτη». Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».


Ο Περισσός αποτίμησε την απεργία της 10ης Ιουνίου ως επιτυχημένη καθώς απέδειξε ότι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων «πονάει» την κυβέρνηση, παρά την προπαγάνδα ότι στις μέρες μας δεν συγκινούν τον κόσμο οι συνδικαλιστικοί αγώνες. Το κλίμα αυτό τροφοδότησε και τις ομιλίες των βουλευτών και του γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή.


Μερικά από τα επιχειρήματα που ανέδειξε το ΚΚΕ στη συζήτηση του νομοσχεδίου: Αποτελεί κοροϊδία το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι, δουλεύοντας δεκάωρα τέσσερις ημέρες την εβδομάδα κερδίζουν μια μέρα για να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, η ανατροφή των παιδιών δεν είναι εκ περιτροπής απασχόληση. Την ίδια ώρα καταργούν την κυριακάτικη αργία.

Είναι ψέμα η διευθέτηση του χρόνου εργασίας μόνο όταν συμφωνεί ο εργαζόμενος, καθώς η διαπραγμάτευση εργαζόμενου – εργοδότη συντελείται μέσα σε ένα περιβάλλον απίστευτων πιέσεων και εκβιασμών, όπου ο εργαζόμενος είναι απομονωμένος μετά και το πλήγμα στα συνδικάτα που φέρνει το νομοσχέδιο.


Η κατάργηση του οκτάωρου και η θέσπιση του δεκάωρου με απλήρωτες υπερωρίες, αφού ουσιαστικά το κόστος τους μειώνεται κατακόρυφα διά της ενσωμάτωσης στον μισθό, μας γυρίζει στο 1900. Σήμερα, με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις υπάρχει η δυνατότητα για 35ωρο – 7ωρο με την ίδια αμοιβή.


Παράλληλα οι βουλευτές του ΚΚΕ τράβηξαν διαχωριστικές γραμμές από όλα τα άλλα κόμματα στον βαθμό που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα ανάπτυξης και την Ε.Ε., με την οποία είναι συμβατό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.


Τα βέλη στράφηκαν πολλές φορές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά η Αλέκα Παπαρήγα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «παροπλίζουν το εργατικό και το λαϊκό κίνημα», όταν το καλούν να περιμένει την κατάργηση του νόμου μέσα από τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης.

Περαιτέρω σημείωσε ότι καμία επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταργήσει αυτόν τον νόμο «όχι γιατί δεν μπορεί να βρει ψήφους να τον καταργήσει» αλλά επειδή είναι «απόλυτα συνδεδεμένος με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας» και «απόλυτα συμβατός με τις ευρωπαϊκές πρακτικές».

Κουτσούμπας για εργασιακό: Το έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά

Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το εργασιακό

Επικός διάλογος Μπογδάνου-Παφίλη: «100 ευρώ για κάθε ψέμα βουλευτή» – «Φέρτα μας να πάρουμε κουπόνια»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Κόκκινο, … Χατζηθάφτη,kke, kokkino, … chatzithafti