ΚΚΕ για Qatargate – υποκλοπές: Ε.Ε., νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες υπαίτιοι για τον βούρκο

Για εικόνα ενός «σάπιου πολιτικού συστήματος που εναλλάξ υπηρετούν νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες» κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή τόσο την υπόθεση της Εύας Καϊλή όσο και τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Στόχος

του Περισσού με αφορμή τις συγκεκριμένες υποθέσεις της επικαιρότητας είναι να αναδείξει ότι αυτά δεν συμβαίνουν κατά παρέκκλιση, άρα σηκώνουν εξυγίανση, όπως υπόσχονται τα άλλα κόμματα. Αντιθέτως θεωρούν ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τα δύο βασικά πολιτικά ρεύματα, νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες, με τις πολιτικές που χαράσσουν θρέφουν τέτοια φαινόμενα σήψης (υποκλοπές, διαφθορά κ.λπ.).

Ενδεικτική της γραμμής του Περισσού είναι η ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις του σαββατοκύριακου: «Υπουργοί που παρακολουθούνται και πρωθυπουργός που παριστάνει τον ανήξερο. Ευρωβουλευτές που τα “τσεπώνουν” για να διαφημίζουν εργασιακά κάτεργα στο Κατάρ. Βουλευτές που φτιάχνουν εταιρείες για να “αρπάζουν” τα σπίτια του λαού: Αυτή είναι η εικόνα ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ενός αντιδραστικού κράτους, ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που στηρίζει πάνω απ’ όλα την εξουσία των λίγων σε βάρος των πολλών και που εναλλάξ υπηρετούν νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες».

Χαρακτηριστική και η αναφορά του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, αναφερόμενος στο ευρωΝΑΤΟϊκό πλαίσιο που στηρίζουν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Στηρίζουν και τη σαπίλα του συστήματος. Τη διαφθορά και τη δυσωδία. Πότε με τους Πάτσηδες της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα κοράκια που βγάζουν σπίτια σε πλειστηριασμούς, πότε με τις διάφορες Καϊλή του ΠΑΣΟΚ, που διώκονται για διαφθορά στις Βρυξέλλες, αυτό το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί τους διεφθαρμένους».

Εν τω μεταξύ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real FM, Μπογιόπουλος) σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα περί «αδιάφθορης Ε.Ε.» είναι «παραμύθι». Και παρέπεμψε στον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει νομιμοποιήσει το λόμπινγκ.

Σημείωσε ότι «πάνω από 14.000 εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων έχουν εγγραφεί στο μητρώο διαφάνειας και με αυτόν τον τρόπο τα λόμπι επιχειρούν να επηρεάσουν υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ψηφίσματα, νόμους και κανονισμούς». Σημείωσε ότι αυτό «θεωρείται νομιμότητα στην Ε.Ε. και στο Ευρωκοινοβούλιο, αρκεί να δηλωθεί η συνάντηση και έτσι να ξεπλυθεί».

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου μετά το ξέσπασμα του Qatargate, o Κώστας Παπαδάκης στην παρέμβασή του κατήγγειλε πως το ψήφισμα «για το ξέπλυμα του Κατάρ εγκρίθηκε χωρίς καν ονομαστική ψηφοφορία». «Ε.Ε., Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες, πάνω στους τάφους χιλιάδων νεκρών εργατών στα κάτεργα του Κατάρ», σημείωσε, «ανακαλύπτατε “υποδειγματικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις” με συνήγορο τον επικεφαλής των εργατοπατέρων της “Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας” (ITUC), που είναι επίσης διωκόμενος».

Διαβάστε επίσης:

Το «αδιέξοδο» των υποκλοπών – Ανησυχίες στην κυβέρνηση για νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Ψίχουλα για τους δανειολήπτες

Κερδίζει πόντους το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ μετά το QatarGate

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Qatargate –, Ε Ε,kke, Qatargate –, e e