Κίνα: Τρεις έφηβοι συνελήφθησαν για τη δολοφονία συμμαθητή τους – «Ήταν θύμα bullying», βρέθηκε θαμμένος σε λαχανόκηπο

Οι αρχές της πόλης Χαντάν στην Βόρεια Κίνα συνέλαβαν τρία αγόρια για τη δολοφονία συμμαθητή τους, το πτώμα του οποίου βρέθηκε θαμμένο σε έναν εγκαταλελειμμένο λαχανόκηπο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπόθεση του 13χρονου αγοριού, έχει προκαλέσει οργή στην Κίνα και μεγάλη συζήτηση για το bullying μεταξύ ανηλίκων καθώς το αγόρι ήταν θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, σύμφωνα και με τη μαρτυρία του πατέρα του.

Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, όπως

ανέφερε η εφημερίδα Global Times.

Και οι τρεις συλληφθέντες είναι έφηβοι κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι είναι άνω των 12 ετών αλλά κάτω των 14 μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη μόνο όταν το επιτρέψει η Ανώτατη Λαϊκή Εισαγγελία, δηλαδή η ανώτατη Εισαγγελία της χώρας.

Το θύμα και οι συμμαθητές του είναι παιδιά που ζουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι γονείς τους εργάζονται στις πόλεις.

«Όλη η χώρα παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, ελπίζω η Αστυνομία να είναι δίκαιη και να δώσει στην οικογένεια του θύματος μια ικανοποιητική απάντηση», ανέφερε ένας χρήστης σε σχόλιο σε ανάρτηση του πατέρα του θύματος, η οποία απέσπασε 50.000 likes. Πολλοί στα σχόλια είπαν ότι οι ύποπτοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά παρά την ηλικία τους.

Το θύμα εξαφανίστηκε το απόγευμα της 10ης Μαρτίου, δήλωσε ο πατέρας του σε ένα βίντεο στο Douyin, ενώ η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι το αγόρι πιθανότατα δολοφονήθηκε την ίδια ημέρα.

«Το παιδί μου ήταν ακόμα ζωντανό γύρω στις 3 μ.μ. στις 10 Μαρτίου. Όλα τα χρήματά του μεταφέρθηκαν από το τηλέφωνό του στις 4:10 μ.μ. και το τηλέφωνό του απενεργοποιήθηκε», δήλωσε ο πατέρας. Πριν από τον θάνατό του, το αγόρι μετέφερε 191 γιουάν (17 δολάρια) σε έναν από τους τρεις συμμαθητές του, δήλωσε ο πατέρας στο Beijing News. Είχε «εκφοβιστεί από (τους) τρεις συμμαθητές του για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ζανγκ Φαντσίνγκ, σε μια ανάρτηση στο Weibo τη Δευτέρα (18/03).

Κατά την ανάκριση από τις Αρχές, οι τρεις έφηβοι οδήγησαν την Αστυνομία στο πτώμα του αγοριού, αφού αρχικά είχαν αρνηθεί ότι γνώριζαν πού ήταν θαμμένο.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το κίνητρο της δολοφονίας…

Διαβάστε επίσης:

Ζοζέπ Μπορέλ: Οι εκλογές στη Ρωσία βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό – Διεθνείς αντιδράσεις

Γάζα: «Το Ισραήλ θα προτείνει ανακωχή έξι εβδομάδων με αντάλλαγμα 40 ομήρους»

Νέο ισραηλινό «χτύπημα» στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνα, Τρεις, – Ήταν,kina, treis, – itan