ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης – Απορρίφθηκε τροπολογία της Ομπρέλας για τα 12 ν.μ.

Με την ομιλία Τσίπρα και την ψηφοφορία επί του Σχεδίου Πολιτικής Απόφασης ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Πολιτική Απόφαση έγινε δεκτή επί της αρχής ομόφωνα, ενώ η πλευρά της Ομπρέλας κατέθεσε και δύο «τροπολογίες» οι οποίες όμως απορρίφθηκαν, μετά από ψηφοφορία

(με ανάταση χειρός).

Η πρώτη αφορούσε το θέμα των ελληνοτουρκικών, όπου η εσωκομματική μειοψηφία ζητούσε να αφαιρεθεί το σχετικό απόσπασμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. υπό το σκεπτικό ότι πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά σε χωριστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Επιπλέον το πολιτικό σκεπτικό της τροπολογίας αυτής το οποίο ανέπτυξε ο Νίκος Φίλης ήταν ότι η συγκυρία έχει αλλάξει δεν είμαστε δύο χρόνια πριν, αντιθέτως στο πλαίσιο της συγκυρίας με τον πόλεμο στην Ουκρανία μια τέτοια κίνηση μπορεί να κρύβει περαιτέρω κινδύνους και πρέπει να συζητηθεί πιο αναλυτικά.

Η δεύτερη τροπολογία, η οποία επίσης απορρίφθηκε, αφορούσε το σκέλος της αυτοδιοίκησης και τη συγκρότηση ενός οργανωτικού Δικτύου 130 μελών που θα ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα στελέχη της Ομπρέλας υποστήριξαν πως αυτό το όργανο πρέπει να περνά μέσα από το Οργανωτικό γραφείο, τις Νομαρχιακές, κ.λπ.

Μετά τη συζήτηση και ψηφοφορία επί των τροπολογιών, επαναλήφθηκε εκ νέου η ψηφοφορία και το κείμενο πέρασε σχεδόν ομόφωνα, με δύο λευκά αυτή τη φορά.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ρίσι Σούνακ, Πένι Μόρντοντ και Μπόρις Τζόνσον διεκδικούν την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία

Δένδιας: Οι πρακτικές εναντίον της Ουκρανίας, εάν δεν τεθεί φραγμός, βρίσκουν και άλλους μιμητές

Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα είμαστε κυβέρνηση κι όχι απλώς 2ο κόμμα με ωραίες απόψεις» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Εγκρίθηκε, Πολιτικής Απόφασης – Απορρίφθηκε, Ομπρέλας,ke syriza, egkrithike, politikis apofasis – aporrifthike, obrelas