Κάτι τρέχει με την κυβέρνηση; Αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός;

Πολιτική

 

Με την αξιολόγηση των υπουργείων να έχει ήδη αρχίσει -ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη συναντηθεί με αρκετούς τους υπουργούς- πλέον τίθεται το ερώτημα αν και πότε θα γίνουν στην κυβέρνηση «διορθωτικές παρεμβάσεις» όπως ονομάζεται κατ' ευφημισμόν ο ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της αξιολόγησης υλοποιούν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, οι οποίοι και, όπως λέγεται, μετά το Πάσχα θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους

και να παραδόσουν στον Κ. Μητσοτάκη τον σχετικό φάκελο.

Από εκεί και πέρα, θα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού οι όποιες αποφάσεις για τον ανασχηματισμό, δηλαδή, ποιοι υπουργοί θα φύγουν από το κυβερνητικό σχήμα, ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα αντικαταστήσουν όσους φύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη συναντηθεί με τις ηγεσίες των υπουργείων Τουρισμού, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του ανασχηματισμού εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν περισσότεροι κοινοβουλευτικοί υπουργοί παρά τεχνοκράτες και ότι στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες απ’ ότι σήμερα.

 

ΚυβέρνησηΜητσοτάκηςανασχηματισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα