«Κάτι θα μου χρώσταγε η αγάπη και μου το έδωσε»

"Π" ART

Η Ζωή Παπαδοπούλου στο ‘’Π’’ για το νέο της δίσκο

«Κάτι θα μου χρώσταγε

η αγάπη και μου το έδωσε»

Ένας ωραίος λαϊκός δίσκος με τίτλο «Να ‘ρχεται η άνοιξη», με ερμηνεύτρια τη Ζωή Παπαδοπούλου και δέκα λαϊκά τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και της Λίνας Νικολακοπούλου, κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό και ακούγεται από τα ραδιόφωνα όλης της χώρας.

Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη,

όπου και έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική, με τη συμμετοχή της στη Δημοτική χορωδία καθώς και στο μουσικό συγκρότημα που είχε δημιουργήσει με μερικούς σχολικούς της φίλους, το τραγούδι έμοιαζε η μοναδική της επαγγελματική επιλογή. Ξεκίνησε να τραγουδάει στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, όπου τη συνάντησε ο Δημήτρης Μητροπάνος και της πρότεινε να συνεργαστεί μαζί του στην Αθήνα. Η συνεργασία αυτή σηματοδότησε την αρχή και άλλων μεγάλων συνεργασιών, που ακολούθησαν. Με τους: Πασχάλη Τερζή, Δημήτρη Μπάση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Κότσιρα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αντώνη Ρέμο, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Κώστα Μακεδόνα κ. α. Η Αλεξίου ήταν εκείνη που έγινε η παραγωγός του πρώτου της άλμπουμ, στο οποίο τραγούδησε μαζί της ένα ντουέτο.

Η Ζωή, μίλησε στο «Ποντίκι» για το νέο της δίσκο και τη συνεργασία της με δύο κορυφαίους δημιουργούς…

-Τι θα λέγατε στον ακροατή του δίσκου, λίγο πριν ακούσει τα τραγούδια σας;

- Αν μου επιτρέπεται θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να προσέξει κάτι , να συνεχίσει αυτό που κάνει και το άκουσμα θα τον πάρει με το μέρος του. Ο δίσκος θα τον πάρει με το μέρος του. Όπως όλα τα οικεία τα αγαπημένα. .. Αυτός ο δίσκος πιστεύω οτι θα ξυπνήσει μνήμες απ'το καλό ελληνικό τραγούδι .Κάθε τραγούδι και μιά ιστορία, μιά εικόνα δική του..

-Ένας στίχος της Νικολακοπούλου από τον δίσκο, που μόλις τον διαβάσατε νιώσατε παράξενα.

-"Πάντα η πρύμνη θα βλέπει τα απόνερα μα η πλώρη θα λέει πάντα πάμε".!

Αυτά τα λόγια με συγκινούν βαθιά ,όταν τα τραγουδώ αλλάζω διάθεση ..

Είναι μια χαραμάδα μέσα στις δυσκολίες , σαν ένα φώς στα σκοτεινά.

Αυτά τα λόγια δίνουν ένα σήμα ,ένα σήμα για να μην τα παρατάς και να συνεχίζεις . Και νομίζω ότι εγώ τουλάχιστον αυτό το σήμα το χρειάζομαι.

-Πόσο τυχερή είναι μια νέα τραγουδίστρια όταν της γράφει τραγούδια ο Νικολόπουλος;

-Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας σπουδαίος δημιουργός και άνθρωπος.!Είχα την τύχη να τραγουδώ μαζί του τα τελευταία χρόνια σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος .Ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη ,γενναιοδωρία πάθος γι' αυτό που κάνει, πολύ δραστήριος, πολύ ενεργητικός!

Αυτό οφείλεται βεβαίως στην αγάπη του για τη μουσική! Είμαι πολύ τυχερή που συνεργάστηκα και έζησα κοντά του και νιώθω ακόμη πιο τυχερή και ευλογημένη που μετά από 20 χρόνια ο Χρήστος Νικολόπουλος και η Λίνα Νικολακοπούλου συναντήθηκαν και γράφουν αυτά τα τραγούδια για τη φωνή μου.

-Σχέδια για την επόμενη μέρα…

-Να ταξιδέψω αυτόν τον δίσκο σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με όποιον τρόπο μπορώ. Και να κάνω δουλειές για τις οποίες θα είμαι περήφανη…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ‘’ΝΑ ‘ΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ’’

Ζωή ΠαπαδοπούλουΧρήστος ΝικολόπουλοςΛίνας ΝικολακοπούλουδίσκοςσυνεργασίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα