Κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη ο Αιγύπτιος Πρόεδρος - Επαφές με Τσίπρα, Παυλόπουλο (Photos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στο Προεδρικό Μέγαρο

Τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Αμπτάλ Φατάχ αλ Σίσι υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπυλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την συνάντησή τους, ο κ. Παυλόπουλος έκανε

λόγο για την υποδειγματική συνεργασία των τριών χωρών και πρόσθεσε ότι αφορά πολλά θέματα και ιδίως την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία αποτελεί πρότυπο γιατί σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο στο σύνολο του, και το γραπτό και το εθιμικό, και τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να διδαχθεί πολλά σε ότι αφορά της συνεργασία της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπογράμμισε δε, ότι "δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα".

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι πρέπει να να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στην Συρία, να αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπισμού το προσφυγικό και να αντιμετωπιστούν οι δολοφόνοι τρομοκράτες του ISIS.

Ο κ. Παυλόπουλος επίσης μίλησε για την τριμερή Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου που θα γίνει την Τετάρτη, τονίζοντας ότι αποτελεί «υπόδειγμα συνεργασίας και πρότυπο διότι σέβεται το διεθνές δίκαιο»

Συνάντηση με Τσίπρα

Τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επίσκεψη του Προέδρου Σίσι, στόχος είναι η προώθηση της διμερούς οικονομικής, ενεργειακής και διαλιμενικής συνεργασίας (ιδιαίτερα μετά τη διάνοιξη της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ και τις εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής), καθώς και η συνεργασία στους τομείς των μεταφορών, συγκοινωνιών, και κατασκευών/υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Σίσι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα χαιρετίσουν το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου που πραγματοποιείται το απόγευμα με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων από τις δύο χώρες.

Στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξή του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επισκέφτηκε το Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη Στο σημείο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι, ακολούθησε η απόδοση τιμών και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Αιγύπτου.

ρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της ΑιγύπτουΑιγύπτιος ΠρόεδροςΑμπντέλ Φατάχ Αλ ΣίσιΤσίπρας ΠαυλόπουλοςΆγνωστος Στρατιώτη;Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα