Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά λαϊκό και ανεξάρτητο κόμμα – Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών το οποίο χαρακτήρισε έγκλημα άνοιξε τις εργασίες του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης. Από το βήμα των εργασιών, χαιρέτισε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για τον οποίο είπε πως είναι «το πρώτο βήμα μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, η οποία μπορεί να κερδίζει και μες την

πόλη και στην περιφέρεια».

Το έγκλημα στα Τέμπη, είπε, «με ώθησε να κατέβω στην πολιτική ως υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση, για να στηρίξω μία παράταξη η οποία διοίκησε την χώρα σωστά».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη μεταχείριση απ΄ τους κυβερνώντες τους» ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε 57 ζωές, εκατοντάδες ανθρώπους με τραύματα, τις ζωές που χάθηκαν από αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν ποτέ, ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη αυτή τη στιγμή, πέρα από την πρακτική υποστήριξη στις καθημερινές υλικές τους ανάγκες».

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνάντησή του με ηλικιωμένο κάτοικο της κοινότητας Κεραμίδι που επισκέφτηκε χθες, που όπως είπε την πρώτη φορά που τον είχε συναντήσει, στις πλημμύρες, κοιμόταν πάνω σε τσουβάλια και δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του. «Αξίζουμε μία καλύτερη χώρα, το θέμα είναι πώς την στήνουμε αυτή την καλύτερη χώρα, πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μια τεράστια προπαγάνδα, σε μια αλαζονεία που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μου λέει στο γραφείο του στη Βουλή “αυτό κρίθηκε στο ζύγι του 41%”;».

«Εσείς όταν ξυπνάτε εδώ στην Θεσσαλία, με τον χρόνο να παγώνει, με το “ζύγι” του 41% τρώτε φαγητό;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο σημείο αυτό, είναι «ένα βαθιά λαϊκό και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα μας». «Αυτή είναι η δύναμή μας, διεμήνυσε και «μείνουμε έτσι γιατί το κόμμα μας ανήκει στα μέλη του, και τα μέλη του εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο. Όσο και να μην το θέλει αυτό η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας. Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους. Και είναι καιρός να σηκώσουμε ανάστημα, όλοι μας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε τα όσα είχε πει και στο Συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας, ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδέες με κομματική ταμπέλα, αλλά πως «οι καλές ιδέες βγαίνουν από την κοινωνία και πρέπει να τις αναδεικνύουμε και οι καλές ιδέες γίνονται κυβερνητικό πρόγραμμα». Και ευχήθηκε το προσυνέδριο αυτό να παραγάγει τέτοιες καλές ιδέες ώστε να αναδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες ανέφερε πως πουλούν προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής τους, δεν μπορούν καν να συναντήσουνε την κυβέρνηση χωρίς εκβιαστικές προϋποθέσεις που τους θέτουν. Είναι, σημείωσε, «η πρώτη γραμμή της οικονομίας και βιώνουν μια τεράστια ανασφάλεια και αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε βιώσιμο». Σημείωσε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως δίκαιες και κοστολογημένες, και «είναι καιρός αντί η κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα και να κερδίζει χρόνο, επιτέλους να υιοθετήσει τ’ αυτονόητα».

«Σας κοροϊδεύει με τα franchise πανεπιστήμια»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα θέματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου όπως η συζήτηση για την ανθεκτικότητα της περιφέρειας, συζήτηση για την δημόσια Παιδεία, παρουσίαση ενός νέου μοντέλου «συνεργατισμού» και παραγωγικότητας για την γεωργία, η συζήτηση για την επιχειρηματικότητα, τη νέα ψηφιακή οικονομία, την κοινωνική οικονομία, για δίκτυα και υποδομές, κ.ο.κ.

Παρέπεμψε δε στην πρωινή ανάρτησή του για τα δημόσια πανεπιστήμια, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση επιτρέπει και «Franchise πανεπιστήμια», κάτι που χαρακτήρισε το «άκρον άωτον της διαπλοκής» για να προσθέσει «σας το έλεγα σας κοροϊδεύει». «Αντί να αναπτύσσουμε τα διαμάντια περιφερειακά δημόσια πανεπιστήμια τα οποία έχουμε, αντί να στηρίξουμε τα ξενόγλωσσα προγράμματα τα οποία έχουν και υστερούν, να κάνουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια, να φέρουμε δωρεές εδώ στα δημόσια πανεπιστήμια, αντί σε ιδιωτικά πανεπιστήμια». «Επιτέλους που είναι η κοινή λογική;» αναρωτήθηκε.

«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για την κοινωνία και αυτή αρχίζει εδώ» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για ιδιωτικά ΑΕΙ: «Κρίμα που έκλεισε το Trump University, δεν πρόλαβε να κάνει franchise στην Ελλάδα»

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Απόφαση – κόλαφος του ΣτΕ λίγο πριν τη ψήφιση του Νομοσχεδίου

Αγροτικό: Ο φόβος των τρακτέρ «γκαζώνει» την κυβέρνηση – Επιστρέφεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, ανακοίνωσε ο Μαρινάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, – Ενός, Τεμπών,kasselakis, syriza, – enos, tebon