Κάρολος Γ΄: Διάσημοι καλλιτέχνες αρνούνται να εμφανιστούν στη συναυλία της στέψης (Video/Photos)

Ο Κάρολος Γ΄, που μέχρι τώρα ήταν γνωστός με τον τίτλο Πρίγκιπας της Ουαλίας, θα ανέβει στο θρόνο του Μεγάλου Βασιλείου, στις 6 Μαΐου του 2023.

Η στέψη θα γίνει ως γνωστόν στο αβαείο του Ουεστμίνστερ, και μαζί με τον Κάρολο θα στεφτεί και η Καμίλα ως βασιλική σύντροφος.

Πέρα από το ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη Βρετανία, το όλο τελετουργικό της στέψης έχει να πραγματοποιηθεί από το 1953 όταν στέφτηκε η Ελισάβετ Β΄. Το όλο τελετουργικό που είναι γεμάτο συμβολισμούς, περιλαμβάνει

την «Έδρα της Στέψης» (Coronation Chair), ένα παραδοσιακό ξύλινο κάθισμα 700 ετών, το οποίο περιλαμβάνει στη βάση του και την «Πέτρα του Πεπρωμένου» (Stone of Destiny) η οποία χρησιμοποιούνταν επί αιώνες για τη στέψη των βασιλέων της Σκωτίας.

Η συναυλία των απόντων

Την επόμενη μέρα αναμένεται να δοθεί μεγάλη συναυλία στο παλάτι του Ουίνδσορ, και ήδη 10.000 εισιτήρια έχουν τυπωθεί και διανεμηθεί στο βρετανικό κοινό. Στην εορταστική αυτή συναυλία αναμένονται να συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας. Τουλάχιστον αυτό γινόταν συνήθως.

Αυτή τη φορά όμως, την αρχική αισιοδοξία αντικατέστησε η ανασφάλεια, και τη στιγμή αυτή υπάρχει μια νευρικότητα καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βρετανικής σκηνής έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν.

Πληροφορίες από το Μπάκινγκχαμ αναφέρουν ότι αρχικά είχε ζητηθεί από την Adele και τον EdSheeran να συμμετέχουν, καθώς αποτελούσαν προσωπική επιλογή του Καρόλου, αλλά μέχρι στιγμής και οι δύο αρνήθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια έγινε πρόταση στον HarryStyles, ο οποίος αρνήθηκε κι αυτός. Ο EltonJohn, ο οποίος ήταν στενός φίλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ήταν επίσης μια από τις κορυφαίες επιλογές του Καρόλου, αλλά κι αυτός αρνήθηκε, κάτι το οποίο δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη δεδομένων των συνθηκών.

Την ίδια αρνητική απάντηση έδωσε και ο RobbieWilliams. Στη συνέχεια έγινε πρόταση επανένωσης στις SpiceGirls ώστε να εμφανιστούν στη συναυλία, κάτι που αν πραγματοποιηθεί, μπορεί να επισκιάσει τη στέψη του Κάρολου Γ΄, ειδικά αν συμμετέχει και η VictoriaBeckham.

Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι οι Spice Girls δεν έχουν κατά νου την επανένωση του συγκροτήματος, κι έτσι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στη συναυλία της στέψης.

Όλη αυτή η δυστοκία που κατατρέχει τους διοργανωτές της βασιλικής συναυλίας, ίσως δείχνει το κάρμα του Κάρολου Γ΄.

Πράγματι ο Κάρολος δεν διαθέτει ούτε το χάρισμα, ούτε την ανεπιτήδευτη γοητεία, ούτε το σεβασμό που ασκούσε στους υπηκόους της η βασίλισσα Ελισάβετ. Ο Κάρολος Γ΄ πιθανότατα δεν διαθέτει ούτε πολλή τύχη, καθώς καλείται να ανέβει σε έναν θρόνο και να αναλάβει έναν ηγεμονικό ρόλο που μοιάζει ξαφνικά πολύ γερασμένος. Δεν είναι παράξενο που την ώρα αυτή, δυναμώνουν στη Μεγάλη Βρετανία οι φωνές κατά της μοναρχίας.

Οι Αυστραλοί δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να δουν το πορτρέτο του βασιλιά Κάρολου Γ΄ πάνω στο νόμισμά τους, και πως σίγουρα θα προτιμούσαν το πορτρέτο του Αυστραλού «κροκοδειλάκια», SteveIrwin.

Το παλάτι πάντως κάνει ότι μπορεί για να σώσει την παρτίδα, και μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή των GaryBarlow, MarkOwen and HowardDonald, ενώ σχεδόν βέβαιες θεωρούνται οι συμμετοχές και των δύο αδελφών από την Αυστραλία, Kylie και Dannii Minogue. Επίσης, θεωρούνται σχεδόν βέβαιες οι παρουσίες δύο μεγάλων μουσικών συνθετών, του Andrew Lloyd Webber, και του Lionel Richie.

Πόσο θα στοιχίσουν στους Βρετανούς υπηκόους όλα αυτά; Αφήστε το, δεν θέλετε να ξέρετε!

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Η Ελλάδα έχει τον χειρότερο δείκτη ασφαλείας των σιδηροδρόμων στην ΕΕ – Η σύγκριση με το δυστύχημα της Γερμανίας (Videos)

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στον Χάρι από τη βασιλική κατοικία που του είχε παραχωρήσει η βασίλισσα Ελισάβετ

Τομ Σάιζμορ: «Καμιά ελπίδα» λένε οι γιατροί – Η οικογένεια καλείται να αποφασίσει για το τέλος (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος Γ΄, Διάσημοι, VideoPhotos,karolos g΄, diasimoi, VideoPhotos