Τουρκία: Oι έξι αρχηγοί της αντιπολίτευσης επιλέγουν τον κοινό υποψήφιο - αντίπαλο του Ερντογάν

Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, δεξιά, αποχαιρετά την Μεράλ Ακσενέρ, αριστερά, μετά από μια επίσκεψη στο τέμενος End al-Fitr, στην Κωνσταντινούπολη, Τρίτη, 26 Μαΐου 2020. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Eκρέμ Ιμάμογλου χαμογελαστός ανάμεσά τους. (AP Photo)

Οι ηγέτες των έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων της Τουρκίας συναντώνται (2 Μαρτίου) για να συζητήσουν και να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο της «Εθνικής Συμμαχίας», που θα είναι και ο αντίπαλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

στις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου.

Ο Tεμέλ Καραμολάογλου (Felicity Party) σε ρόλο οικοδεσπότη, «φιλοξενεί» τους Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μεράλ Ακσενέρ, Αλί Μπαμπατσάν, Γκιουλτέν Ουζάλ και Αχμέτ Νταβούγογλου, στα κεντρικά του γραφεία στην τουρκική πρωτεύουσα.

Το μοναδικό θέμα στην ατζέντα τους είναι οι συζητήσεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και ποιος θα εκπροσωπήσει ως κοινός υποψήφιος την Συμμαχία. Ο Kιλιντσντάρογλου αναφέρεται συχνά ως ο ισχυρότερος υποψήφιος, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της συμμαχίας.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος της Άγκυρας του Μανσούρ Γιαβάς έχουν επίσης θεωρηθεί ως πιθανοί υποψήφιοι. Ο Γιαβάς, σε πρόσφατη δήλωση, υπογράμμισε ότι επικεντρώνεται στην Άγκυρα και στο πώς ο δήμος του μπορεί να βοηθήσει καλύτερα τα θύματα των καταστροφικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου. Η υποψηφιότητα του Ιμάμογλου είναι «επικίνδυνη», λόγω της δικαστικής δίωξης εναντίον του, που μπορεί να καταλήξει σε απαγόρευση για την πολιτική του καριέρα.

«Θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της συμμαχίας», είπε ο Ιμάμογλου σε τηλεοπτική συνέντευξη αργά την 1η Μαρτίου. Ο Kιλιντσντάρογλου από την πλευρά του, τόνισε ότι το όνομα του υποψηφίου ενδέχεται να μην αποκαλυφθεί αμέσως - αν και οι ηγέτες πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση αυτή.

Μαζί με τον υποψήφιο πρόεδρο, οι ηγέτες συζητούν επίσης το μοντέλο διακυβέρνησης και το είδος της κατανομής εργασίας μεταξύ τους, σε περίπτωση εκλογικής νίκης.

πηγή: Hurriyet Daily News

Related...«Η σηματοδότηση καλύπτει κάτω από 50% του δικτύου Αθήνα - Θεσσαλονίκη»: Σύμβουλος ΟΣΕ στον ΑΝΤ1Ανοίγει ο δρόμος για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους 25-39 - Η διαδικασίαΚυνηγός σκότωσε με βαλίστρα και έγδαρε γερμανικούς ποιμενικούς, τα μπέρδεψε με κογιότ είπε
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Ερντογάν,tourkia, erntogan