Καπκέικς βανίλιας, με ιαπωνική τεχνική που τα διατηρεί αφράτα και φρέσκα για μέρες

Επαγγελματική συνταγή για βελούδινα και ανάλαφρα μικρά καπκέικς βανίλιας που παραμένουν φρέσκα και αφράτα ακόμα και μετά από 4 μέρες. Ετοιμάζονται εύκολα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και απλό μίξερ χειρός και με 4 απλά μυστικά στην τεχνική η αναζήτησή σας για τα καλύτερα cupcakes βανίλιας έχει τελειώσει!!!   

Υλικά για τη Συνταγή

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμμάρια

ζάχαρη κρυσταλλική

60 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

125 ml γάλα πλήρες

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις (ή στους 160ο C στον αέρα) και στρώστε μια φόρμα για καπκέικς με τα ειδικά χαρτάκια.

2.Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, μπέικιν και αλάτι) και αφήστε τα στην άκρη.

3.Ζεστάνετε το γάλα μαζί με το βούτυρο σε ένα σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο ή σε ένα κατσαρολάκι στην εστία, προσέχοντας να μην βράσει και κοχλάσει. Σκεπάστε το και διατηρήστε το ζεστό (π.χ. πάνω στην κλειστή εστία). 1ο μυστικό.

4.Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά για 30 δευτερόλεπτα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα. Προσθέστε και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για ακόμα μισό λεπτό. Συνεχίστε το κτύπημα για 6 λεπτά στην υψηλή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.2ο μυστικό.

5.Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι όχι όλο μονομιάς, αλλά σε 3 δόσεις. Χτυπήστε το (όχι υπερβολικά) μέχρι να μην μπορείτε να διακρίνετε το αλεύρι μέσα στο μίγμα, για λίγα δευτερόλεπτα.

6.Στο άδειο μπολ από το αλεύρι ρίξτε το ζεστό γάλα, τη βανίλια και το λάδι και ανακατέψτε. Προσεκτικά βάλτε ¾ φλιτζανιού από το μίγμα των χτυπημένων αυγών και ανακατέψτε το μέχρι να ενσωματωθεί. 3ο μυστικό. Συνεχίστε ρίχνοντας αυτό το μίγμα γάλακτος μέσα στα χτυπημένα αυγά που έχουν απομείνει, σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. 4ο μυστικό

7.Μοιράστε τη ζύμη στα προετοιμασμένα φορμάκια , έτσι ώστε να γεμίσουν κατά τα 2/3 και ψήστε τα για 20 με 22 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους.

8.Αφήστε τα να κρυώσουν και γαρνίρετέ τα με χτυπημένη σαντιγί ή ελαφριά βουτυρόκρεμα βανίλιας και ότι άλλο επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με κουσκουσάκι Θράκης και μπαχαρικά

Αναποδογυριστό κέικ μανταρίνι

Παραδοσιακό αρμένικο τσουρέκι

Keywords
Τυχαία Θέματα