Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Cucina povera

Για όσους στην οικογένεια δεν αγαπούν τα λαχανικά, τα κανελόνια είναι ένας έξυπνος τρόπος να «καμουφλάρουμε» το σπανάκι.

12 κανελόνια

125 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Μαιντανός ψιλοκομμένος

Για τη γέμιση με σπανάκι:

30 ml ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένοΜοσχοκάρυδο τριμμένο300 γρ. φέτα, θρυμματισμένηΠιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

30 ml βούτυρο

30 ml αλεύρι

400 ml γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε

το φούρνο στους 180o C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο πυρέξ ή ταψί, σε μια στρώση.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ:

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αβγοδάρτη ώστε να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά.

συνταγέςκανελόνιασπανάκιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα