Καλοκαιρινή σαλάτα με κους κους και ψητό χαλούμι

Μια ζεστή μεσογειακή σαλάτα με όλα τα αρώματα από τα λαχανικά του καλοκαιριού, πολύ χορταστική, που ετοιμάζεται γρήγορα και πολύ εύκολα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά ή να προσθέσετε αυτά που σας αρέσουν (όπως κόκκινες πιπεριές, καλαμπόκι και κόκκινο κρεμμύδι) και να τα ψήσετε σε γκριλιέρα όπως και το χαλούμι.

Υλικά για τη Συνταγή250 γραμμάρια κους κους250 ml ζωμός λαχανικών, καυτός400 γραμμάρια ρεβίθια, καλά στραγγισμένα (και ξεπλυμένα αν είναι κονσέρβας)1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο300 γραμμάρια
κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες300 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση250 γραμμάρια χαλούμι, κομμένο σε φέτεςΓια τη σάλτσα125 ml ελαιόλαδο3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένοΕκτέλεση

1.Αρχικά βάλτε το κους κους σε ένα μπολ, ρίξτε από πάνω τον βραστό ζωμό και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το σκεύος με ένα πιάτο ανάποδα και αφήστε το έτσι για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει.

2.Στο μεταξύ βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι ή ένα βαζάκι με καπάκι και ανακατέψτε τα ή χτυπήστε τα ελαφρά σαν σέικερ για να έχετε ένα ομοιόμορφο ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Αφήστε στην άκρη.

3.Αφρατέψτε το κους κους, ξύνοντάς το με ένα πιρούνι, ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα ρεβίθια και περιχύστε με το μισό ντρέσινγκ που έχετε αφήσει στην άκρη. Ανακατέψτε καλά και απλώστε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος ή πλατιά σαλατιέρα.

4.Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τις φέτες κολοκυθιού σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να βάλετε στο ίδιο σκεύος και τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και να τα σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετήστε τα τηγανισμένα κολοκύθια πάνω στο κους κους της πιατέλας και έπειτα βάλτε και τα ντοματίνια.

5.Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε τις λωρίδες από το χαλούμι για 2-3 λεπτά περίπου, αναποδογυρίζοντάς τες κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.

6.Βάλτε τις πάνω στη σαλάτα, περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Σορμπέ λεμόνι της ακτής Αμάλφι, σερβιρισμένο σε λεμονόκουπες

Πράσινες πιπεριές γεμιστές, από την Πόλη, με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες

Παγωτό ρυζόγαλο, η απογείωση της παράδοσης

Keywords
Τυχαία Θέματα