Κακοκαιρία Daniel: 112 στον Παλαμά Καρδίτσας – Εγκλωβισμένοι στις στέγες οι κάτοικοι (videos)

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους στον Παλαμά Καρδίτσας εξαιτίας της ακραίας και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης. Δρόμοι και περιοχές έχουν πλημμυρίσει ενώ το νερό σε πολλά χωριά της περιοχής έχει φτάσει μέχρι τις στέγες των σπιτιών.

Οι κάτοικοι αναμένουν με αγωνία το φαινόμενο να κοπάσει έτσι ώστε να καταγράψουν τις ζημιές, ωστόσο σε πολλές περιοχές, κυρίως της Θεσσαλίας το νερό έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι σε ταράτσες, αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Όπως κατήγγειλε

κάτοικος της περιοχής νωρίτερα στο MEGA από τις 03:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά.

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές».

«Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος», τόνισε κλείνοντας.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Καρδίτσα

Αν βρίσκεστε στον #Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) September 7, 2023

Απελπιστική είναι η κατάσταση και σε πολλά χωριά της περιοχής καθώς σχεδόν όλα τα χωριά του κάμπου Καρδίτσας βρίσκονται κάτω από το νερό. Εκτός από τον δήμο Παλαμά σοβαρή είναι και η κατάσταση στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Επιπλέον, πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό από τη Λαμία έως την Κατερίνη

Κακοκαιρία Daniel: Διαμαρτυρίες για τη συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ κάτω καταρρακτώδη βροχή

Daniel: Άντεξαν τα αναχώματα του Σπερχειού – Παραμένουν εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι

Keywords
Τυχαία Θέματα