Κακοκαιρία «Ariel»: Νέο έκτακτο δελτίο – Ποιες περιοχές επηρεάζονται (videos)

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29/11 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (1/12) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα

Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Ουρές χιλιομέτρων στην παλαιά Εθνική μετά την πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου

Πτώση βράχων λόγω της κακοκαιρίας «Ariel» σημειώθηκε σε δύο σημεία της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέττα.

Μάλιστα, η τροχαία προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Κινέττας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χιλιόμετρο με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι αυτοκίνητο προσέκρουσε στον έναν από τους βράχους χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Χάος στην Παλιά Εθνική

«Λόγω πτώσης βράχων επί του οδοστρώματος στο ύψος του 48,5 χιλιομέτρου στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων, ρεύμα προς Αθήνα, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από κόμβο Κινέττας έως κόμβο Μεγάρων», αναφέρεται στην ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.

Ήδη τα οχήματα σχηματίζουν ουρές στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

«Χαμό γίνεται… υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε οδηγός που έχει «εγκλωβιστεί» στην κίνηση στην ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός αναφέρει: «Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί εδώ και λίγη ώρα με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

Προβλήματα σε Κρήτη, Αίγινα, Εύβοια και «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η κακοκαιρία «Ariel» προκάλεσε αυξημένα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στις Κάτω Γούβες Κρήτης υπερχείλισε ποταμός, στις Βούτες έπεσε στύλος στο δρόμο ενώ στη Μαυσώλου, λίγο πριν τη Βιομηχανική περιοχή, σημειώθηκε κατάρρευση χωμάτινου όγκου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr στις Τρεις Βαγιές έσπασε ρυάκι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Προβλήματα υπήρξαν τόσο στην Αίγινα οπου υπερχείλισε το ρέμα στη Λεύκη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το οδόστρωμα, όσο και στην Κύμη της Εύβοιας.

Τα έντονα φαινόμενα που πλήττουν από χθες το πρωί τη χώρα προκάλεσαν ανατροπές και στις προγραμματισμένες αφίξεις πτήσεων.

Περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες του αεροσκάφους της Lutfhansa, πριν από την άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς ο πιλότος επιχείρησε να προσγειώσει το αεροσκάφος δυο φορές, χωρίς όμως επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Δημιουργείται Εθνικό Μητρώο ασθενών με HIVΗλεκτρονική συνταγογράφηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία της 21χρονης Έμμας (Video)

Ληστής για κλάματα στην Ιεράπετρα: Έκλεψε αυτοκίνητο, τον πήρε ο ύπνος και τον… ξύπνησε η αστυνομία

Keywords
Τυχαία Θέματα