Ποιες περιοχές θα «δοκιμαστούν» τις επόμενες ώρες από τη μίνι κακοκαιρία (Video/Χάρτες)

Ραγδαία, αλλά και σχετικά σύντομη, θα είναι η αλλαγή του καιρού σε όλη την χώρα.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης (10/1) σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα.

Το «κύμα» βροχοπτώσεων θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ και η Αττική βρίσκεται ήδη στο «στόχαστρο» των έντονων φαινομένων.

Το σκηνικό έχει αρχίσει να θυμίζει χειμώνα, καθώς την εμφάνισή τους θα

κάνουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Σημαντικές ποσότητες βροχόπτωσης αναμένονται κατά τη διάρκεια της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το meteo, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (πάνω από τα 1000-1100 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα). Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και η εκτιμώμενη κατανομή του υετού τις πρώτες απογευματινές ώρες και αργά το βράδυ της Τρίτη 10/01.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Την πορεία της σύντομης κακοκαιρίας αναλύουν σήμερα οι ειδικοί καθώς έχουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Για τη «μίνι» κακοκαιρία η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 07:30 το πρωί έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Ο καιρός με μια ματιά

Τοπικά έντονα φαινόμενα έως την ΤετάρτηΗ θερμοκρασία θα διατηρηθεί επίπεδα πάνω από τα κανονικά με πτώση απότην Τετάρτη και μετάΟι άνεμοι σταδιακά θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”. Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 06:55 – 07:10 της Τρίτης 10/01. Όπως φαίνεται στην εικόνα μέτωπο φαινομένων η κακοκαιρία επηρεάζει και την Αττική, όπου εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε επίσης:

Λένα Δροσάκη: Ξεσπασε σε κλάματα όταν ρωτήθηκε για τον Πέτρο Φιλιππίδη – «Συγγνώμη, είναι πάρα πολύ δύσκολη μέρα» (video)

Αγρίνιο: Συγκινεί το μήνυμα του 14χρονου που δέχτηκε το νεφρό του 18χρονου Γρηγόρη (Video)

Φθιώτιδα: Η τραγική ιστορία πίσω από τον άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στην Αρκίτσα

Keywords
Τυχαία Θέματα