Πρίγκιπας Χάρι: Ουρές από τα μεσάνυχτα για να αγοράσουν το βιβλίο του (video)

«Θέλω να τα μάθω από πρώτο χέρι», ήταν η απάντηση που έδωσαν οι περισσότεροι Βρετανοί στο ερώτημα γιατί περίμεναν υπομονετικά σε ουρές από αργά τη νύχτα, για να αγοράσουν ένα αντίτυπο με τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, μόλις άνοιξαν κάποια επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, τα μεσάνυχτα.

Η επίσημη έναρξη των πωλήσεων του βιβλίου με τον τίτλο «Spare» ακολούθησε τη χαοτική εμφάνιση αντιτύπων στην Ισπανία, την περασμένη εβδομάδα και μία σειρά από διαρροές, που έδωσαν τροφή για έντονες συζητήσεις σε

όλο τον κόσμο για τις σχέσεις του Χάρι με το παλάτι.

Ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε ότι με το βιβλίο του Χάρι έχει ήδη μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του την τελευταία δεκαετία. Οι εκδότες άνοιξαν πολύ νωρίς το μεγαλύτερο κατάστημά τους στο Πικαντίλι, για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, καθώς το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μεταφρασμένο σε 16 γλώσσες.

Το βιβλίο του Χάρι βρίσκεται ήδη στην κορυφή των πωλήσεων στη Βρετανία μέσω της Amazon, έχοντας τροφοδοτήσει πρωτοσέλιδα στον Τύπο με διάφορες αποκαλύψεις – από την πρώτη σεξουαλική επαφή του πρίγκιπα, μέχρι την επίθεση που δέχτηκε από τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. Το 410 σελίδων βιβλίο αναφέρεται σε μία σειρά από γεγονότα στα παρασκήνια του παλατιού, στις προσωπικές σχέσεις του με διάφορα  μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και στην αντιμετώπιση που είχε η σύζυγός του.

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Χάρι ότι παρακαλούσε τον πατέρα του να μην ξαναπαντρευτεί μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ότι είχε πάρει ψυχεδελικά χάπια για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού και ότι η Μέγκαν και η Κάθριν είχαν μία πολύ δύσκολη σχέση.

Γιατί όμως τόσο ενδιαφέρον για τα απομνημονεύματα του Χάρι; Ένας αγοραστής του βιβλίου δήλωσε ότι βρήκε «εξαιρετικά θαρραλέα και γενναία» την απόφαση του πρίγκιπα να γράψει το βιβλίο και να πει την ιστορία του, ενώ άλλοι λένε πως έχει ενδιαφέρον να μαθαίνεις τι συμβαίνει στο παλάτι από κάποιον που έχει ζήσει σε αυτό.

Άλλοι έσπευσαν να αγοράσουν το βιβλίο για να ζήσουν τη φρενίτιδα, με δεκάδες φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να καλύπτουν την πώληση των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα.

Στα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας έχουν δημιουργηθεί ειδικά ράφια όπου τοποθετείται το βιβλίο και οι περισσότερες βιτρίνες καταλαμβάνονται από στήλες με το βιβλίο και το πρόσωπο του Χάρι.

Η 46χρονη Σάρα που ήταν από τους πρώτους που αγόρασαν το βιβλίο δήλωσε «ενθουσιασμένη» γιατί θα μάθει «για την ζωή του πρίγκιπα από τον ίδιο».

Ο Κρις, άλλος ένας ενθουσιώδης αγοραστής του βιβλίου, δήλωσε ότι «θέλω να μάθω πληροφορίες από τον ίδιο τον Χάρι. Θέλω να μάθω γιατί ένας νεαρός άφησε την χώρα που αγαπά και για την οποία είναι έτοιμος να θυσιαστεί».

Διαβάστε επίσης:

Διάστημα: Ανακαλύφθηκαν τα πιο μακρινά άστρα του γαλαξία μας

Τζο Μπάιντεν: Προσκάλεσε τον Λούλα στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο

Βατικανό: «Σενάριο» συνωμοσίας γύρω από τον πάπα με… στόχο την παραίτησή του (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα