Καιρός: Έρχεται ζέστη με 36 βαθμούς Κελσίου – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης (Xάρτης)

Επιτέλους καλοκαίρι! Κατεβάστε από το πατάρι μαγιό, πετσέτες, καπέλα και αντιηλιακά. Όπως λένε οι μετεωρολόγοι έρχονται, αυτή την εβδομάδα, υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.   

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι, ενώ τα έντονα φαινόμενα υποχωρούν για την ώρα, μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική θα φτάσει στη χώρα αυτή την εβδομάδα, η οποία θα ανεβάσει τη θερμοκρασία μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και μέχρι 32 βαθμούς στα νησιά.

Όμως ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε ωστοσο ότι, με τα μέχρι τώρα

δεδομένα, ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί, καθώς από την Κυριακή  και έπειτα, θα σημειωθούν σκαμπανεβάσματα, καθώς από τα βόρεια θα κατέβει μια ψυχρή αέρια μάζα, η οποία θα πυροδοτήσει την αστάθεια και θα ρίξει εκ νέου τη θερμοκρασία.

Ο καιρός σήμερα

Όσο για σήμερα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στο νοτιονατολικό Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στην Αν. Μακεδονία και στη Θράκη. Στη Θράκη είναι πιθανό οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Εύβοια: 60χρονος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του

Λέρος: Λήξη συναγερμού για 68 πρόσφυγες και μετανάστες – Διασώθηκαν και μεταφέρονται στο νησί

Κατερίνη: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα