Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Απότομη αλλαγή με πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την 28η Οκτωβρίου, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τα νέα προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την ίδια ώρα αναμένονται φαινόμενα μικρής εντάσεως στα

ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, «ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και έτσι ο μήνας θα φύγει με μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο».

Από την 28η Οκτωβρίου ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας – Ποιά είναι η προοπτική του καιρού https://t.co/SHDdROEd0H pic.twitter.com/vzzKb17Jzl

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) October 23, 2022

«Μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου δεν διακρίνονται έντονα φαινόμενα με βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα. Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια», αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με οξύ στην Κρήτη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 38χρονη

Ζακ Κωστόπουλος: «Αθώοι» και στο πειθαρχικό οι αστυνομικοί – Η αντίδραση της μητέρας του

«Καμπανάκι» από Βασιλακόπουλο για κορωνοϊό: Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα