Και νέα τιμωρία φαντάρου για συμμετοχή σε αντιπολεμική συγκέντρωση - Η δεύτερη μέσα σε λίγες εβδομάδες

ΕΛΛAΔΑ

Με φυλάκιση τιμωρήθηκε φαντάρος που συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας να τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» ο φαντάρος ταυτοποιήθηκε από τις φωτογραφίες της απεργιακής συγκέντρωσης ενώ ακολούθησε η επιβολή ποινής φυλάκισης από την μονάδα στην οποία υπηρετεί.

«Με την αξιοπρεπή και υπερήφανη στάση του έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής

που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν λαούς και προκαλούν ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς: Βαλκάνια, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανος, Λιβύη, Συρία πρόσφατα», αναφέρει σε σχετική καταγγελία το δίκτυο «Σπάρτακος».

Πρόκειται για τη δεύτερη τιμωρία φαντάρου για τη συμμετοχή του σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στις 12 Απριλίου το ΚΚΕ κατήγγειλε την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε φαντάρο - μέλος της ΚΝΕ επειδή τοποθετήθηκε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Εξάλλου στις 14 Απριλίου το ΚΚΕ κατήγγειλε τη διεξαγωγή άσκησης καταστολής πλήθους στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καταστολής, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της εμπλοκής στα ευρωΝΑΤΟϊκά σχέδια».

ΝΑΤΟΚΚΕφαντάροςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα