Ισραήλ: Επείγουσα έκκληση στους πολίτες της Γάζας να μετακινηθούν νότια

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε απόψε επείγουσα έκκληση προς τους Παλαιστίνιους στην Πόλη της Γάζας να εκκενώσουν κατευθυνόμενοι προς τα νότια.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Σήμερα τονίζουμε

ότι πρόκειται για επείγουσα έκκληση», πρόσθεσε, στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Χαγκάρι ανέφερε εξάλλου ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

 «Η Χαμάς χειραγωγεί ψυχολογικά τους ισραηλινούς πολίτες»

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τη Χαμάς για «ψυχολογική χειραγώγηση» των ισραηλινών πολιτών, εκμεταλλευόμενη τους ομήρους που κρατά και για τους οποίους δηλώνει ότι είναι έτοιμη να τους απελευθερώσει, εφόσον αποφυλακιστούν όλοι οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

«Οι ιστορίες που λέει η Χαμάς αποτελούν μέρος της ψυχολογικής χειραγώγησής της και αυτό ασκεί μεγάλη πίεση σε όλο το έθνος. Η Χαμάς χρησιμοποιεί κυνικά τους αγαπημένους μας, καταλαβαίνει την οδύνη και την πίεση που προκαλείται», είπε ο Γιοάβ Γκαλάντ στη συνάντηση που είχε με τους συγγενείς των ομήρων.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, περίπου 230 άνθρωποι απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα, ο Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε το Σάββατο «έτοιμος» να προχωρήσει στην ανταλλαγή των ομήρων με τους παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτών των κρατουμένων, υπολογίζεται ότι 5.200 Παλαιστίνιοι βρίσκονται σήμερα σε ισραηλινές φυλακές και οι 559 από αυτούς εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Τροποποίηση του Συντάγματος ο στόχος για τον δεύτερο αιώνα της Τουρκίας

Εισαγγελέας ΔΠΔ για Γάζα: «Εγείρεται ζήτημα ποινικών ευθυνών όταν παραβιάζονται δικαιώματα αμάχων»

Σφοδρές μάχες στη Γάζα – Κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Keywords
Τυχαία Θέματα