Ισπανία: Tην Mercedes δεν την... φρενάρει ούτε ο κορωνοϊός - Πώς απάντησαν στο κάλεσμα για δουλειά 5.000 εργάτες (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η Ισπανία μπορεί να έχει καταρρεύσει ως χώρα λόγω του κορωνοϊού μετρώντας ως σήμερα 491 νεκρούς  αλλά αυτό δεν εμπόδισε τηνMercedes-Benz να καλέσει περίπου 5.000 εργάτες παραγωγής φορτηγών μεταφοράς στο εργοστάσιο της Vitoria στη Vitoria-Gasteiz. Δεν το έκαναν.

Οι οργανωμένοι εργαζόμενοι αντέδρασαν συντονισμένα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης, σταματώντας την παραγωγή κάτι που φυσικά δεν άρεσε στη διεύθυνση. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι το hasdag των εργατών ήταν #capitalvslife δηλαδή κεφάλαιο εναντίνο ζωής! 

"Η υγεία των εργαζομένων δεν είναι

εγγυημένη", τόνισε η επιτροπή των εργαζμένων προς τη διοικηση του εργοστασίου, όπου είχε τουλάχιστον μία περίπτωση κορωναϊού και 23 εργάτες σε καραντίνα.

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν όλο το πρωί με τη διοίκηση, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά στο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ:

Τελικά μετά την μαζική αντίδραση των εργατών η Mercedes-Benz αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή φορτηγών στη Vitoria-Gasteiz χθες το μεσημέρι

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην περιοχή.

5,000 Mercedes-Benz workers went on strike and shut down production when the company ordered them into work during a time of the coronavirus pandemic and the lockdown in Spain. #COVID2019 pic.twitter.com/ZUQBEGSVNr

— redfish (@redfishstream) March 17, 2020

ΙσπανίαMercedes-BenzαυτοκινητοβιομηχανίαΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα