Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει το Μεξικό στην επέτειο δύο προηγούμενων σεισμών (Photos/Videos)

Σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στις ακτές του κεντρικού Ειρηνικού του Μεξικού στην επέτειο των δύο προηγούμενων καταστροφικών δονήσεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για σημαντικές ζημιές από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 13:05 τοπική ώρα και έπληξε την πόλη La Placita de Morelos στην πολιτεία Μιτσοακάν σε βάθος 15 χιλιομέτρων.

Ο Πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador ανέφερε στο Twitter ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι της πόλης Manzanillo όταν κατέρρευσε

ένας τοίχος σε ένα εμπορικό κέντρο.

WATCH: Part of shopping mall collapses during earthquake in Manzanillo, Mexico pic.twitter.com/VaYoBt94TY

— BNO News (@BNONews) September 19, 2022

Οι αρχές του Μιτσοακάν δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για σημαντικές ζημιές σε αυτήν την πολιτεία πέρα ​​από ορισμένες ρωγμές σε κτίρια στην πόλη Κοαλκομάν.

Εκδόθηκε εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης στην Πόλη του Μεξικού, αλλά η δήμαρχος Claudia Sheinbaum είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές στην πρωτεύουσα.

Λόγω της ισχύος του σεισμού, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές Κολομβίας, Κόστα Ρίκας, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Νικαράγουας, Παναμά και Περού.

Νωρίτερα, ωστόσο, το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι κοντά στην ακτή του Μιτσοακάν.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ακριβώς πέντε χρόνια μετά τον σεισμό που σκότωσε 370 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε όλο το κέντρο και νότια της χώρας. Ένας προηγούμενος σεισμός την ίδια μέρα το 1985 σκότωσε περίπου 5.000 ανθρώπους.

Μέλη των ομάδων διάσωσης παρευρίσκονται στον εορτασμό της μνήμης στην Πόλη του Μεξικού των σεισμών του 1985 και του 2017, και οι δύο συμπτωματικά στις 19 Σεπτεμβρίου.

«Είναι αυτή η ημερομηνία, υπάρχει κάτι για την 19η», είπε ο Ερνέστο Λανζέτα, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή Cuauhtémoc της πρωτεύουσας. «Η 19η είναι μια μέρα που πρέπει να φοβόμαστε».

Manzanillo, Colima #TsunamiAlert #Tsunami #sismo #earthquake pic.twitter.com/DRZxoCuWcJ

— Miguel Casillas (@mikecasillaslpz) September 19, 2022

Οι συναγερμοί για το νέο σεισμό ήρθαν λιγότερο από μία ώρα μετά από μια πανεθνική άσκηση σεισμού που σηματοδότησε τους σεισμούς του 1985 και του 2017.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τμήματα της κεντρικής συνοικίας της πρωτεύουσας, εκατοντάδες χιλιόμετρα (μίλια) βορειοανατολικά του επίκεντρου.

Τα φανάρια σταμάτησαν να λειτουργούν και οι κάτοικοι άρπαξαν τα τηλέφωνά τους, στέλνοντας μηνύματα ή καλώντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:

Νομοσχέδιο για τη διαφθορά στη Βουλή της Ουγγαρίας για να μην χάσει ευρωπαϊκά κονδύλια

«Φλέγεται» το Ιράν: Διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί μετά τη σύλληψή της (Photos/Videos)

Μελόνι: «Υπάρχει βούληση να προκληθούν επεισόδια» λέει η ακροδεξιά υποψήφια των ιταλικών εκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα