Ιράν: Νέες απειλές σε ΗΠΑ – «Δεν θα γλιτώσουν από τη φωτιά» αν δεν σταματήσουν τα αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά» αν δεν τερματιστούν τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς τη Λωρίδα της Γάζας.

«Το λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, που τώρα χειρίζονται τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν βλέπουμε θετικά μια διεύρυνση του πολέμου στην περιοχή. Όμως αν η γενοκτονία στη

Γάζα συνεχιστεί, δεν θα γλιτώσουν από αυτήν τη φωτιά», είπε ο Ιρανός υπουργός στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με θέμα το Μεσανατολικό.

/ Iran's Foreign Minister issued a direct warning to the United States at the UN:

I say frankly to the Americans, who are now managing the geno¢ide in Palestine, that we do not want the expansion of war into the region.

But I warn that if the geno¢ide in Gaza continues,… pic.twitter.com/sf4tvr3RRN

— زماں (@Delhiite_) October 26, 2023

Το Ισραήλ ορκίστηκε ότι θα εξολοθρεύσει τη Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στην οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι απήχθησαν. Το Ισραήλ πλήττει τη Γάζα από αέρος, την έχει αποκλείσει και προετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση. Οι παλαιστινιακές αρχές λένε ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Αμίρ-Αμπντολαχιάν, η Χαμάς είπε στο Ιράν ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους άμαχους ομήρους, προσθέτοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να πιέσει για την απελευθέρωση 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Iran’s FM in New York (UN):

Hamas is ready to release “civilian” prisoners & the world must simultaneously support the release of 6,000 Palestinian prisoners inside the occupation. Iran, Qatar & Turkey are ready to contribute to the release of prisoners inside Gaza pic.twitter.com/F5gJRycNZ4

— Arya (@AryJeay) October 26, 2023

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της σε αυτήν την πολύ σημαντική ανθρωπιστική προσπάθεια, μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία. Φυσικά, η απελευθέρωση των 6.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων είναι άλλη μια απαίτηση και υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Στη Μόσχα αντιπροσωπείες Χαμάς και Ιράν

Η Μόσχα αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στην σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να ανακοινώνει την επίσκεψη του Αμπάς στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν.

Επίσης εκπρόσωποι της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, και του Ιράν έχουν φτάσει ήδη στη Μόσχα.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, γνωστοποίησε ότι η επίσκεψη του ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής θα πραγματοποιηθεί «πολύ σύντομα».

Delegation of Hamas, chaired by Abu Marzook, a Palestinian senior member of Hamas, has arrived to Moscow – confirmed by spokesperson for Russian foreign affairs ministry Zakharova.

Upd. A delegation from Iran has also arrived in Moscow. pic.twitter.com/UuLN8JeSOB

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) October 26, 2023

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα και θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία.

«Μπορώ να πω ότι ήδη σύντομα θα πραγματοποιήσει [ο Αμπάς] επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, θα υπάρξουν συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς [Πούτιν] εδώ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Την ίδια ώρα που γινόταν γνωστό ότι ο Αμπάς θα επισκεφθεί την Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εκπρόσωποι της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, και του Ιράν έφθασαν στη Μόσχα την ίδια ημέρα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Χαμάς είναι ο Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται με ποιους θα συναντηθεί στη Μόσχα.

Από το Ιράν έχει έρθει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκέρι Κιάνι, ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με δύο αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Σεργκέι Ριαμπκόφ και τον Μιχαήλ Γκαλούζιν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δυο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής για το αν πραγματοποιήθηκαν τριμερείς συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας, της Χαμάς και του Ιράν, που είναι ο κύριος σύμμαχος της Χαμάς.

Καθώς η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα εκ των προτέρων, μετά την αποκάλυψη της επίσκεψης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε ότι μέλη της Χαμάς ταξίδεψαν στη Μόσχα. Επιπλέον, ανέφερε επίσης για τη συνάντηση του Αλί Μπαγκερί Κανί με τον Γκαλούζιν.

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε τον ενορχηστρωτή της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Φουκουσίμα: Δύο εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος

Τουλάχιστον 27 νεκροί στο Ακαπούλκο μετά το πέρασμα του τυφώνα Ότις – Μεγάλες καταστροφές (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Νέες, ΗΠΑ – Δεν, Ισραήλ, Γάζα,iran, nees, ipa – den, israil, gaza