ΗΠΑ: Συνεχίζεται το δόγμα νόμος και τάξη για τους φοιτητές – Συλλήψεις και απομάκρυνση καταυλισμών σε ΜΙΤ και Πενσυλβάνια

Συνεχίζεται το πογκρόμ των αστυνομικών και ορισμένων ακαδημαϊκών αρχών των ΗΠΑ κατά των φιλοπαλαιστινίων φοιτητών που ζητούν με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

In the early hours of the morning, riot police swept the Popular University for Gaza Solidairty encampments at MIT

and the University of Pennsylvania

Boston and Philadelphia—follow @mit_caa and @pennfsp for next steps and jail support updates pic.twitter.com/VJeyt8EqEw

— National Students for Justice in Palestine (@NationalSJP) May 10, 2024

Αυτή τη φορά, η αστυνομία επενέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στους καταυλισμούς των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, δύο από τα σημαντικότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ, και προχώρησε σε πολλές συλλήψεις, έπειτα από την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Encampment at @MIT has been removed

pic.twitter.com/foejybkvgx

— Talia Khan (@TaliaKhan_MIT) May 10, 2024

«Κατόπιν αιτήματός μου, πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, ο καταυλισμός στην πρασιά Κρέσγκι διαλύθηκε. Τα άτομα που βρίσκονταν στον καταυλισμό εκείνη τη στιγμή είχαν προειδοποιηθεί τέσσερις φορές ότι θα έπρεπε είτε να φύγουν είτε να προετοιμαστούν ότι θα συλληφθούν», ανέφερε η Σάλι Κόρνμπλουθ, η πρόεδρος του ΜΙΤ, κοντά στη Βοστόνη.

In the early hours of the morning, riot police swept the Popular University for Gaza Solidairty encampments at MIT and the University of Pennsylvania

Boston and Philadelphia—follow @mit_caa and @pennfsp for next steps and jail support updates pic.twitter.com/VJeyt8EqEw

— National Students for Justice in Palestine (@NationalSJP) May 10, 2024

«Οι 10 που απέμειναν δεν αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους και οδηγήθηκαν ησύχως εκτός του καταυλισμού από αστυνομικούς του ΜΙΤ και στη συνέχεια εκτός του πανεπιστημίου για να δώσουν τα στοιχεία τους» στην αστυνομία, πρόσθεσε, επικαλούμενη τις «εντάσεις» που οδήγησαν σε αυτή την «έσχατη» λύση.

early morning raid at MIT:

at around 4am, police in riot gear raided the MIT pro-Palestine encampment, per @mit_caa livestream

around 10 students who held the encampment have been arrested, tents being cleared out by officers now https://t.co/xAG4CwCFFy pic.twitter.com/uTc9ENHtWW

— Tori Bedford (@Tori_Bedford) May 10, 2024

Η φοιτητική οργάνωση Συνασπισμός Κατά του Απαρτχάιντ του ΜΙΤ κατήγγειλε την αστυνομική επιχείρηση. «Το ΜΙΤ συλλαμβάνει φοιτητές (…) από τις 4 το πρωί. Σάρωσαν όλον τον καταυλισμό» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Instagram. Και, απευθυνόμενη στη διοίκηση του ιδρύματος, πρόσθεσε: «Δεν μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα. Θα επιστρέψουμε».

Shame on MIT. Arresting their own students and destroying the Scientists against genocide encampment instead of meeting the simple demand to stop accepting direct research funding from the Israeli Ministry of Defense. pic.twitter.com/Z9sCWMEP79

— Sasha Costanza-Chock (@schock) May 10, 2024

Ένας παρόμοιος καταυλισμός στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, στη Φιλαδέλφεια, διαλύθηκε επίσης από αστυνομικούς πριν από τα ξημερώματα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες αστυνομικοί, με πλήρη εξάρτυση, πήγαν στον χώρο και έδωσαν στους ακτιβιστές διορία δύο λεπτών για να φύγουν, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα συλληφθούν, ανέφερε το NBC10. Στη συνέχεια, απομάκρυναν περίπου 30 διαδηλωτές που είχαν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το άγαλμα του Βενιαμίν Φραγκλίνου.

— A FACULTY MEMBER PROTESTER at the University of Pennsylvania asks as he'd being dragged off by police:

"Officers, I'm a faculty member. Am I under arrest?"

"I'm a professor of this school. Am I under arrest?"

Our higher learning institutions have been captured by Marxists. pic.twitter.com/XppWLurCZZ

— Diligent Denizen (@DiligentDenizen) May 10, 2024

BREAKING: Police taking tents down at University of Pennsylvania encampment on Day 16. pic.twitter.com/iMRSLBfqj0

— Steve Keeley (@KeeleyFox29) May 10, 2024

BREAKING: dozens of students arrested at the University of Pennsylvania encampment. Please come to jail support NOW at 61st and Girard! pic.twitter.com/T0Edizl7Md

Jewish Voice for Peace Philly (@JVPPhilly) May 10, 2024

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από κινητοποιήσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των πανεπιστημίων καλούν την αστυνομία να διαλύσει τους καταυλισμούς και να απομακρύνει διά της βίας τους διαδηλωτές.

Διαβάστε επίσης:

Ακτιβιστές Vs. Έλον Μασκ – «Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο

Κέιτ Μίντλετον: Έσπασε τη σιωπή του για την υγεία της ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – «Πάει καλά»

Ιταλία: Η ένταση έξω από το συνέδριο για την υπογεννητικότητα και η κριτική του Πάπα στη βιομηχανία… προφυλακτικών

Keywords
Τυχαία Θέματα