Ιούνιος & Ιούλιος στο Βρυσάκι

Advertorial

Διαβάστε το καλοκαιρινό πρόγραμμα του πολυχώρου ''Βρυσάκι'':

Σεμινάριο Φωτογραφικού Σχεδιασμού

Ολοκληρώνονται μέσα στον Ιούνιο οι δραστηριότητες της φωτογραφικής ομάδας Image Sans Frontière: ISF- Greece που συστάθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα –Αθήνα.

Η Image Sans Frontière (ISF) είναι μια Διεθνής Φωτογραφική Εταιρεία

μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα . Ιδρύθηκε στο Παρίσι, όπου και διατηρεί την έδρα της, το 1994 με στόχο να συνενώσει φωτογράφους απ’ όλο τον κόσμο, για να τους επιτρέψει να γνωριστούν καλύτερα και να μοιραστούν το πάθος τους για τη φωτογραφία ενθαρρύνοντας τις μεταξύ τους ανταλλαγές. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο (μόλις πρόσφατα και στη Ελλάδα) δημιουργώντας ιδιαίτερες σχέσεις με χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, η Ουκρανία, η Κίνα η Ινδία το Βιετνάμ και άλλες.

Το workshop παραχωρείται δωρεάν σε όλα τα μέλη της ISF- Greece της οποίας η ετήσια συνδρομή για το 2019 στη Διεθνή Ένωση Φωτογράφων ISF ανέρχεται σε 30 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Φωτογραφικής ομάδας ISF- Greece, να ενημερωθούν ή/και να συμμετάσχουν στο επόμενο Workshop παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον κ. Χρίστο Παυλίδη στα τηλέφωνα 693 665 24 47-210 321 01 79 για να τους αποσταλεί ενημερωτικό υλικό!

Τελευταίες ημερομηνίες: Πέμπτη 13 & 27 Ιουνίου 2019, 19.00-21.00

Θέατρο | «Η’ στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»

«Οι άνθρωποι στριφογυρίζουν μέσα στο κλουβί τους που είναι η γη,γιατί ξέχασαν πως μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον ουρανό..» Με τα λόγια αυτά του Ευγένιου Ιονέσκο αρχίσαμε να ψάχνουμε αν όταν μιλάμε λέμε.. πολλά η τίποτα.. Αν βλέπουμε όλα όσα γίνονται γύρω μας η επιλέγουμε να βλέπουμε αυτά που θέλουμε.. Αφορμή ήταν το παράλογο γύρω μας και στην τέχνη.

Η ομάδα μας, ”Classroom 10”, αποτελείται από αποφοίτους θεατρικού εργαστηρίου Ωδείο Όπερα Αθηνών, παρουσίασε την πρώτη της δουλειά στο Athens Fringe Live τον Ιούλιο 2018 με την παράσταση «Το καταπραυντικό σύστημα καθηγητή Πίσσα και Δόκτωρ Φτερά». Φέτος, συμμετείχε τον Μάιο στο Akroasis Festival ‘1 με το έργο «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε», το οποίο θα πραρουσιαστεί στην αυλή του Βρυσακίου.

Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Βεργής, Ιωάννα Βυργιώτη, Κωνσταντίνος Γιαννίτσας, Ελισάβετ Δεμιρτζή, Αναστασία Κατσίβα, Ιπποκράτης Καραπάνος, Θάνος Τσιάπλας

Σύλληψη, σύνθεση, σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρία Αλεξίου

Ημερομηνία: Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 21.30

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Κρατήσεις: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Μουσική: «Vamos a la Plaka»

Πώς θα σας φαινόταν, αν σας έλεγαν πως το άραγμα στην παραλία το καλοκαίρι γινόταν κάπου κοντά στην ειδυλλιακή Ακρόπολη; Η Τόνια και ο Άγης παίρνουν ομπρέλα, cocktails κι ένα ukalele και σας προσκαλούν να τους ακολουθήσετε στην καλοκαιρινή μουσική τους παρέα. Φέρτε μαζί σας την καλοκαιρινή σας διάθεση, τα μαγιό σας κι ελάτε στη δική μας αυτοσχέδια παραλία!

Φωνή: Τόνια Αλεβίζου

Κιθάρα: Άγης Αργυρός

Επιμέλεια φωτογραφίας: Θοδωρής Φραγκούλης

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Ημερομηνία: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 21.30

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Θέατρο: «Ψυχές Ζώσες»

Φέτος, η θεατρική ομάδα ΑΝΜΑΡΕΛΑ ετοίμασε την παρουσίαση μιας ιδιαίτερης παράστασης! Λίγα λόγια για το έργο: «Γιατί είπα αυτή την ιστορία, δεν το ξέρω. Θα μπορούσα κάλλιστα να είχα πει μια άλλη. Ίσως μια άλλη φορά να μπορέσω να πω κάποια άλλη. Ψυχές ζώσες, να δείτε πόσο μοιάζουν μεταξύ τους.» (Διωγμένος 1946)

Αυτά τα λόγια του Σάμιουελ Μπέκετ περιγράφουν όλη μας τη χρονιά. Σε κάθε μας συνάντηση λέγαμε ιστορίες. Η κάθε ιστορία ήταν διαφορετική. Οι άνθρωποι που τις έλεγαν είχαν την ίδια ανάγκη τη στιγμή που τους συναντούσαμε. Να μιλήσουν… Να επικοινωνήσουν… Αυτή είναι και η ανάγκη των καλλιτεχνών. Δεν ξέρουμε γιατί διαλέξαμε αυτή την ιστορία… Ξέρουμε ότι μας αρέσει να λέμε ιστορίες.

Παίζουν: Κυρκοπούλου Αγγελική, Πονηράκη Μαριάννα, Χαλόφτη Ελευθερία, Χατζηρόδου Αναστασία

Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου

Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, 21.30

Εισιτήρια: 7 ευρώ, 5 ευρώ (ανεργίας, φοιτητικό, ατέλειες, άνω των 65)

Κρατήσεις: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Θέατρο: «Αμλ-exit»

Το έργο τοποθετείται στην εποχή του Άμλετ ένα χρόνο μετά το θάνατο του, όπου ο Βασιλιάς Φόρτιμπρας, διάδοχος του θρόνου της Δανίας, διοργανώνει το φεστιβάλ θεάτρου «Αμλέτεια» ως φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πρίγκιπα. Δυο νέα παιδιά, η Χένγκε κι ο Μόρτεν, πλάθουν από την αρχή την τραγική ιστορία του Άμλετ. Κανείς όμως από τους δυο δεν φαίνεται να έχει σκεφτεί το παιχνίδι που γεννά ο έρωτας και η τύχη. Θα έπαιζες; Για να κερδίσεις;

Κείμενο / σκηνοθεσία / μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Φραγκούλης

Ερμηνεύουν: Έλλη Στεργίου, Θοδωρής Φραγκούλης

Φωτογραφία: Δημήτρης Τσίκλης

Μοντάζ βίντεο: Γιώργος Αγαδάκος

Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, 22.30

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Κρατήσεις: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Μουσική: «Εναλλακτική Ρεμπέτικη Βραδιά»

Τούτος ο κόσμος τι να πει, χωρίς λίγο τραγούδι; Πως μες το γκρίζο στέκεται, πολύχρωμο λουλούδι; Με καλή παρέα και κρασί, και με τσιγάρα τράκα, 12 του Ιούλη στις 21.00, θα είμαστε στη Πλάκα!

Κιθάρα-Φωνή-Επιμέλεια: Χρυσανθίδης Γιώργος

Ακορντεόν: Ρακιτζόπουλος Τάσος

Κρουστά: Τσακαλίδης Αλέξανδρος

Φωνή: Μίχου Εφραιμία

Γραφιστικά: Καλικάκης Στέφανος

Ημερομηνία: Παρασκευή 12 Ιουλίου, 21.00

Είσοδος ελέυθερη

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Μουσική: «Παράξενα απόψε με κοιτάζεις»

Πώς θα έμοιαζε ένα μουσικό «Κοκτέιλ» με γερές δόσεις Τσιτσάνη, Χιώτη, παλιό ρεμπέτικο και λίγο Καρβέλα; Με Κραουνάκη, Αττίκ, Σπανό και μια ιδέα Θεοφάνους;

Ένα πάντρεμα μελωδιών, συνθετών και ερμηνευτών σε μια προσέγγιση χωρίς πολλά-πολλά, που θα αναδείξει τα μεγάλα τραγούδια. Η ηθοποιός Ιωάννα Λέκκα και ο μουσικός Βασίλης Πανταζόπουλος εμφανίζονται στην αυλή του Βρυσακίου!

Τραγούδι: Ιωάννα Λέκκα

Πιάνο-Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Βασίλης Πανταζόπουλος

Ημερομηνία: Σάββατο 13 Ιουλίου, 21.30

Είσοδος Ελεύθερη

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

ΒρυσάκιπολυχώροςπρόγραμμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα