Ινδία: Απελπιστική η κατάσταση λόγω κορωνοϊού – Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία στέλνουν βοήθεια (Photos/Video)

Απελπιστική θεωρείται η κατάσταση στην Ινδία λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά μολύνσεων κορωνοϊού έφθασαν τα 352.991, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι σήμερα τους 195.123 νεκρούς.

Εν μέσω αυτής της ασφυκτικής κατάστασης, ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τους πολίτες

να εμβολιαστούν, αλλά και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, κάνοντας λόγο για μία «καταιγίδα» μολύνσεων που έχει πλήξει τη χώρα.

«Αισθανόμασταν σίγουροι και αισιόδοξοι αφού αντιμετωπίσαμε επιτυχημένα το πρώτο κύμα, αλλά αυτή η καταιγίδα έχει τρομάξει το έθνος μας», δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ενώ η κυβέρνησή του δέχεται σφοδρή κριτική επειδή χαλάρωσε στις αρχές του έτους επιτρέποντας την πραγματοποίηση θρησκευτικών και πολιτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή χιλιάδων.

Τα νοσοκομεία και οι γιατροί εκδίδουν συνεχώς αγωνιώδεις ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Στέλνουν βοήθεια ΗΠΑ, ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο


Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ που σκοπεύουν να στείλουν στη χώρα επιπλέον βοήθεια, όπως δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείου Reuters.

Just as India sent assistance to the United States as our hospitals were strained early in the pandemic, we are determined to help India in its time of need. https://t.co/SzWRj0eP3y

President Biden (@POTUS) April 25, 2021

«Η ΕΕ συγκεντρώνει πόρους για να ανταποκριθεί γρήγορα στο αίτημα της Ινδίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τον ινδικό λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι «ιατρικός εξοπλισμός ζωτικής σημασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες συμπυκνωτές οξυγόνου και αναπνευστήρες, είναι καθ’οδόν από τη Βρετανία προς την Ινδία».

Ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης προέρχεται από το πλεόνασμα των αποθεμάτων της Βρετανίας και η πρώτη αποστολή αναμένεται να φθάσει στο Νέο Δελχί νωρίς την Τρίτη, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αλλά και η Ουάσιγκτον θα συνδράμει το Νέο Δελχί όπως και αυτό βοήθησε τους Αμερικανούς όταν τα νοσοκομεία των ΗΠΑ υφίσταντο μεγάλη πίεση στις αρχές της πανδημίας.

«Ακριβώς όπως η Ινδία έστειλε βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τα νοσοκομεία μας υφίσταντο μεγάλη πίεση στην πανδημία, είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ινδία αυτή τη στιγμή που έχει ανάγκη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε μήνυμά του στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα